Prema njegovim rečima sva mehanizacija za čišćenje kojom raspolažu od juče je na terenu. Najveći problem, kako kaže, jeste to što nemaju dovoljno opreme i stubova za saniranje kvarova na elektromreži, pa su zbog toga zatražili pomoć iz Loznice i Valjeva.

Prema njegovim rečima, na području grada sneg pada ali se ne zadržava, međutim, u mestima koja su na nadmorskoj visini većoj od 170 metara, sneg dostiže visinu i od jednog metra. On je napomenuo das u javna preduzeća u mobilnom stanju od jučerašnje padavine, kao id a se raščišćavaju snežne padavine, i obezbeđuje prevoz po prioritetima.

Kovačević kaže da su pod teretom snega potpuno stradali malinjaci, kupinjaci, kao i sve koštičavo voće.

RTS javlja da je zbog snega koji u Krupnju pada od utorka, oštećeno je oko 500 hektara malinjaka. Prema prvim procenama, šteta je oko 148 miliona dinara, ili trećina godišnjeg budžeta te opštine, a s obzirom na to da sneg pada i dalje, malinari očekuju još veće gubitke.

Tri snežna dana usred proleća napravila su, kažu, veću štetu u malinjacima nego jaki mrazevi u januaru. Prinos maline u oko tri hiljade domaćinstava u Krupnju koji se bave proizvodnjom ovog voća, u najboljem slučaju biće prepolovljen. Međutim, ukupna šteta, stručnjaci kažu, znaće se tek kada se sneg otopi.

 „Od parcele do parcele štete se razlikuju, neke su 30 odsto, a negde 50 odsto polomljenih rodnica. Pogotovu posle spadanja snega, sa rodnicama koje su iskrivljene od snega, a nisu još pukle, ne znamo šta će biti, da li će se osušiti ili oporaviti, tako da se može očekivati još veća šteta“, kaže za RTS stručni saradnik za voćarstvo u opštini Krupanj Aleksandar Gošić.

Stručnjaci kažu da će sneg koji u Šljivovi pada već nekoliko dana, osim malinjacima, naneti štetu i kupini i šljivi. Za sada je ovde napadalo oko 30 centimetara snega.Milovan Kovačević za RTS.