SNS odbacio optužbe Novakovića i nazvao ga doktorom za korupciju 1Foto: EPA-EFE/ KOCA SULEJMANOVIC

Novosadski odbor Srpske napredne stranke odbacio je danas optužbe predsednika Gradskog odbora Narodne stranke Borislava Novakovića da je gradonačelnik Miloš Vučević u koruptivnoj vezi sa „lokalnim kriminalcem“ Markom Bosancem Bosketom i naveo da nije gradonačelnik taj koji dodeljuje poslove u gradu.

Novaković je u današnjem saopštenju za javnost naveo da je firma Marka Bosanca Bosketa Montop HRS, „kao u stripu Alan Ford“, od Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća (JGSP) Novi Sad dobila četiri miliona dinara za usluge „brojanja putnika na stajalištima“.

„Kao nekadašnji prvi čovek Novog Sada, Novaković bi trebalo da zna da u nadležnosti gradonačelnika nije dodeljivanje bilo kakvih poslova. U ovom slučaju firmu Montop HRS D.O.O. angažovalo je JGSP. To što je u doba Demokratske stranke, čiji je Novaković bio visoki funkcioner, to bila praksa, uz obavezan procenat, navika je koje bivši i sadašnji pripadnici te stranke ne mogu da se odviknu“, naveo je SNS.

Oni su pozvali Novakovića da, ukoliko ima saznanja o bilo kakvim koruptivnim vezama gradonačelnika sa bilo kojim kriminalcem ili kriminalnom grupom, to prijavi nadležnim organima sa svim dokazima, ukoliko ih poseduje.

Oni su Novakovića nazvali „dokazanim kriminalcem“ i „doktorom za koruptivne radnje“.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.