Sonja Liht odlikovana najvišim priznanjem Nemačke 1Foto: Bundesregierung/ Felix Zahn

Savezni predsednik Frank-Valter Štajnmajer je 22. maja 2018. odlikovao Sonju Liht Ordenom za zasluge, najvišim priznanjem Savezne Republike Nemačke.

On joj je uručio Orden za zasluge na ceremoniji upriličenoj tim povodom u sedištu predsednika u berlinskom dvorcu Belvi. Sonja Liht je prvi državljanin Srbije kome je dodeljeno ovo priznanje.

Sonja Liht je jedno od najistaknutijih ličnosti civilnog društva u Srbiji i neumoran borac za ljudska prava i demokratiju – borba kojoj je posvećena više od pet decenija. Među mnogobrojnim nevladinim organizacijama koje je osnovala i u kojima je aktivna nalazi se nadstranački Beogradski fond za političku izuzetnost i Beogradski bezbednosni forum koji je postao jedan od najznačajnijih regionalnih događaja u oblasti spoljne i bezbednosne politike.

Sonja Liht, pored toga, u okviru Nemačko-srpskog foruma posvećeno radi na produbljivanju kulturnih, naučnih i političkih odnosa između Srbije i Nemačke.

Orden za zasluge se dodeljuje domaćim i inostranim državljanima za njihov politički, ekonomsko-socijalni i intelektualni rad kao i za naročite zasluge za Saveznu Republiku Nemačku, naprimer u oblasti društvenog i humanitarnog rada.

Orden je jedino opšte odlikovanje u Nemačkoj i samim tim najviše priznanje koje Savezna Republika Nemačka uručuje za zasluge za dobro društva. Odlikovanje Ordenom za zasluge nije vezano za finansijska sredstva.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

4 reagovanja na “Sonja Liht odlikovana najvišim priznanjem Nemačke”

  1. Orden za zasluge za ra vaskoliko razbijanje tradicionalnih vrednosti Srbije

  2. Q pedeset godina borac za ljudska prava, slobodu i demokratije a ljudi sa ovih prostora žive u totalitarnom režimu. Čemu sve to? Zar nam ti isti Nemci nisu odredili ovakvu sudbinu izazaši dva svetska rata. Cinizam i tuga golema.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.