Srbija uskoro potpisuje nove ugovore o pravnoj saradnji sa Marokom 1Foto: Ministarstvo pravde

Kako je saopštilo Ministarstvo pravde, saradnji će doprineti i potpisivanje četiri nova bilateralna ugovora između ministara pravde dve države.

Kuburović i Belhadž su se saglasili da Srbija i Maroko imaju izuzetne političke odnose, koji su učvrstili saradnju dva naroda na svim poljima, pogotovu u privredi, pravosuđu i kulturi.

Ambasador je ponovio nedvosmislen stav i podršku Srbiji kada je u pitanju poštovanje njenog suvereniteta i teritorijalnog integriteta, i istakao da Maroko nastavlja da podržava Srbiju u okviru međunarodnih organizacija, dodaje se u saopštenju.

Govoreći o strateškom jačanju odnosa dve države, oni su istakli da je takva saradnja već ostvarena u okviru odbrane, ekonomije i pravosuđa, a da ih je potrebno proširiti i na ostale važne oblasti, poput turizma, prosvete i poljoprivrede.

Na sastanku je dogovoreno da se tokom ove godine potpišu četiri nova bilateralna sporazuma u oblasti krivičnih i građanskih stvari, u cilju daljeg jačanja i unapređenja saradnje između pravosuđa dve države, navodi Ministarstvo pravde.