Srbljanović: Investicioni urbanizam nije od sada, nije od Vučića 1Biljana Srbljanović Foto: Medija centar (arhiva)

Ona je, gostujući na televiziji Nova S, ocenila da je i pre „Beograda na vodi“ bilo „Beograda na vodi“ i zapitala gde je onda bila ta energija da se to zaustavi.

„Svako ko dođe, anulira ono prethodno i ne obraća se struci“, ukazala je Srbljanović i konstatovala da je Beograd prolazio kroz različite devastacije još od devedesetih godina.

Kao problem, ona vidi to što se ne nalazi način da se građani zainteresuju za politiku koja se tiče njihovih svakodnevnih života.

S druge strane, arhitekta Dragoljub Bakić je u istoj emisiji predočio da su Beograd okupirali oni koji su dobili izbore.

„Osvojili su ga, zaveli teror, nikoga ništa ne pitaju“, objasnio je Bakić i ukazao da je Beograd za aktuelnu vlast partijski plen.

On smatra da je Beograd „osvojen“ manipulacijom i iluzijom, a kao primer pomenuo je vožnju nepostojećim metroom.

Predstavnik pokreta „Ne davimo Beograd“ Dobrica Veselinović uveren je da je projekat „Beograd na vodi“ projekat „prodaje naše zajedničke budućnosti“ i preduzeće koje služi da bi se jedna grupacija obogatila.

„Populizam narasta, a mi smo izgubili moć da odlučujemo o našim životima. Pokušavamo da vratimo politiku u ruke običnih građana i uspećemo u tome“, najavio je Veselinović.