Milan Stamatović Foto: Nenad Kovačević

On je agenciji Beta rekao da je šef odseka za sanitarni nadzor u užičkom sektoru za inspekcijske poslove pri Ministarstvu zdravlja obavestio hotele i odmarališta na Zlatiboru da voda u njihovim česmama nije ispravna za piće, na osnovu analiza obavljenih u pojedinim objektima.

„Voda je ispravna, ali živimo u jednom totalitarnom režimu gde neko političkim pritiscima pokušava da koristi životnu namirnicu da destabilizuje našu lokalnu samoupravu“, naveo je Stamatović.

Prema njegovim rečima, svetski standardi ukazuju da je u vodi za piće dozvoljeno 0,07 odsto nikla.

„Nasuprot tome, po nekom zastarelom srpskom pravilniku odnosno pravilniku Srpske napredne stranke, u vodi je dozvoljeno 0,02 odsto nikla“, kazao je Stamatović.

On je rekao da građani Užica pet godina koriste vodu sa zlatiborskih izvorišta.

„Zatvaranje objekata sa najvećim smeštajnim kapacitetima na Zlatiboru je politički pritisak, a mi nećemo dozvoliti da nas bilo ko na taj način vređa, potcenjuje ili da nanosi štetu našem okrugu“, naveo je Stamatović.

Prema njegovim rečima, tokom Sretenjskog praznika kada je na Zlatiboru boravio najveći broj turista „stranačka inspekcija zatvorila je više od 15 lokala“.

„Ukupna šteta po zapisnicima je bila samo 6.000 dinara. Ovim putem obećavam predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da će kada bude dolazio u Užice imati više od 10.000 Zlatiboraca koji će mu postaviti pitanje o tome zašto se republičke inspekcije koriste u stranačke svrhe“, rekao je on.

Stamatović je kazao da Vučić do sada nije posetio opštinu Čajetina.

Povezani tekstovi