Stanikina porodica: Vučić nam je rekao da ima snimak nesreće 1Automobil direktora Koridora Srbije u nesreći kod Doljevca Foto: Danas

Mirjana Aleksić, sestra Stanike Gligorijević koja je poginula u nesreći na naplatnoj rampi Doljevac, koju je izazvalo službeno vozilo direktora Koridora Srbije i funkcionera SNS-a Zorana Babića, a koja je tada i sama teško povređena, kaže da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić Stanikinoj porodici rekao da „ima snimak nesreće“ i da je on „stravičan“ i „užasan“.

– Odgovorno tvrdim da je on, kada je (u septembru 2019, prim. aut.) došao na razgovor sa Stanikinom decom i nama kao porodicom, rekao da „ima snimak“ nadzornih kamera sa naplatne rampe i da je taj snimak „stravičan“ i „užasan“. Pozvao nas je da dođemo u Beograd i pogledamo snimak i rekao da će po nas poslati vozilo, da nas odveze i vrati. Posle toga nas niko nije zvao, tako da snimak nismo videli. Sve ovo sam nekoliko puta htela da kažem i na suđenju, ali mi nisu dali reč – kaže Aleksić za Danas.

Vučić je prekjuče negirao da poseduje ovaj snimak i da mu ga „niko nije tražio“.

On je negirao i optužbe u delu javnosti da je umešan u dostavljanje sudu nekompletnog snimka sa naplatne rampe, na kojem su izbrisana ključna dva minuta, unutar kojih se vidi trenutak nesreće i ko je upravljao službenim vozilom, a kako bi zaštitio Babića.

Sve ovakve tvrdnje nazvao je „neistinama“ i „prljavom kampanjom“, čiji je cilj „dehumanizacija“ njega, ali i njegove porodice, koja „nema pravo da bude obična porodica“.

Osnovni sud u Nišu je pre desetak dana osudio Babićevog vozača Dejana Stanojevića na tri godine i deset meseci zatvora zbog toga što je 31. januara 2019. godine službenim vozilom „škoda superb“ udario vozilo koje je stajalo na naplatnoj rampi Doljevac, kada je poginula Gligorijević, a pet osoba teže i lakše povređeno.

Odmah nakon nesreće u delu javnosti iznete su sumnje da je za volanom „škode“ navodno bio Babić, što je Vučić javno demantovao, tvrdeći da je „video snimak“.

Advokat Božo Prelević, koji zastupa deo oštećenih, na suđenju je tvrdio da Vučić poseduje integralni snimak, zbog čega je u dopisu koji mu je uputio zatražio da ga dostavi sudu, pošto se bez uvida u nedostajuća dva minuta ne može utvrditi istina o nesreći.

– Suđenje ne može da bude završeno bez ta dva ključna minuta sa snimka. Snimak koji je dostavljen sudu je čista montaža, pošto na njemu ne samo da nedostaje baš taj deo na kojem se vidi udarac u naše vozilo i ko je bio za volanom „škode“, nego se vidi i da je službeno vozilo dva policajca koja su prva došla na mesto nesreće iz pravca Niša parkirano kao da su došli iz pravca Leskovca. Policajci na suđenju „nisu znali“ i „nisu se sećali“ zašto je njihovo vozilo bilo tako preparkirano, a advokat Prelević je jasno kazao da smatra da je upravo ono naknadno dovezlo Stanojevića na mesto nesreće. Za mene je očigledno da je Zoran Babić bio vozač, a da je sve ovo urađeno da bi se to prikrilo – kaže Aleksić.

Ona dodaje da je posle nesreće Stanojević šetao i telefonirao, bez ikakve povrede i „bez mrvice prljavštine na sebi“, a da je Babić, koji je tvrdio da je bio na zadnjem sedištu, zadobio teške povrede, i to one koje su karakteristične za nekog na mestu vozača. Prema njenim rečima, na putu nije bilo leda i magle, a signalizacija je radila, mada je Stanojevićev advokat tvrdio drugačije. Uverena je da je sud bio „na njihovoj strani“, a ne na strani žrtava nesreće.

– Zašto predsednik (Vučić) ne kaže istinu i ne bude iskren? Zašto štiti nekog koga ne bi smeo? Zašto je došao u posetu baš našoj porodici, mada ima toliko saobraćajnih nesreća, sa poginulima i povređenima? Zašto je baš Stanikinom mužu i deci kupio traktor i više drugih mašina nakon što su rekli da nameravaju da se bave poljoprivredom? Da li sve to govori da ga zbog nečega grize savest – kaže Aleksić.

Ona očekuje da njihov advokat podnese žalbu na presudu, mada je uverena da je jedino ispravno da se ona poništi. Izrečena kazna za smrt njene sestre, koja je iza sebe ostavila dvoje dece, i njenu tešku invalidnost je, kaže, premala, pogotovu ako se zna da zakon za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja propisuje kaznu zatvora do osam godina.

Ovo je srozavanje naše porodice

– Mi nismo fakultetski obrazovani, živimo na selu, ali nismo glupi. Presuda i ovakve izjave su uvreda za nas i srozavanje naše porodice. Nije to u redu posle svega što smo proživeli – kaže Mirjana Aleksić.

Dobila invalidsku penziju od 18.000 dinara

– Dobila sam invalidsku penziju od 18.000 dinara, i to nakon što sam rekla da ću tražiti doživotno izdržavanje od onog ko me je onesposobio za život, toliko da ni pertle ne mogu da vežem. Pre toga mi je doktor rekao da sam sposobna za rad. Ni sada ne odustajem od zahteva za doživotno izdržavanje i gledaću da to ostvarim preko suda – kaže naša sagovornica. Ona dodaje da je u nesreći na naplatnoj rampi Doljevac zadobila teške telesne povrede opasne po život, da je jedva preživela i da „ima sve papire da je 100 odsto nesposobna“. Imala je, kaže, obostrani prelom rebara, pocepanu plućnu maramicu, tešku povredu kičmenog pršljena, izbačen bubreg iz ležišta, tešku povredu leve ruke zbog koje „ne oseća da je njena“.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

17 reagovanja na “Stanikina porodica: Vučić nam je rekao da ima snimak nesreće”

  1. Prvo neka odgovori ko je i zašto naredio da se službeni Audi ukloni što pre ( a uklonjen je u roku od 1 sat dok je vozilo nastradale ostalo na mestu više sati a da nije dirano? Drugo, kako je moglo da „fali“ baš ključna 2 minuta? Da li je vršena detaljna istraga ko je ukrao ta 2 minuta i ko je za to krivično delo uklanjanja kažnjen? Kako to da neko ko nema nikakve ingerencije ima ceo snimak kako je izjavio „Video sam ceo snimak“ i to javno na TV a posle ga tužilaštvo nema sa ta 2 minuta? Zašto je lagao ili sada laže? Ko istražuje već više puta nestale jljučne minute u više slučajeva? Isto ko je pokrenuo istragu protiv Miće Božina ( Megatrend ) za lažne izjave ( jedna je lažna, ili prva optužujuća ili druga gde tvrdi suprotno)? Ko je odgovoran za uzurpaciju tuđe imovine na stadionima od strane navijačkih grupa, u ovom slučaju Velje nevolje? Šta je sa optužnicama za Krušuk? Zašto sada „novim zakonom“ jednim stavom oslobađa krivice SVE koji su hapšeni za pverc i proizvodnju Marihuane? Zbog Jovanjice? Zašto uzima sebi ovlašćenja koja nema po Ustavu? Mogao bi i još za 100 pitanja da da odgovor.

    • Jos nesto. Ako je video ceo snimak, zasto nije pozvan kao svedok da isprica sta je video na snimku, koliko god snimak bio „stravican“, pa jednog dana kada se snimak bude nasao, ako se pokaze da je nesto slagao ili precutao, odgovara za lazno svedocenje i opstrukciju pravde.

  2. Iznervirah se, vučić neguje kult laganja, varanja, nasilja, nekulture, falsifikovanja I sluveranjstva. On, onakav kakav je, neverovatno da je srpskom narodu uspeo to da uradi. Nešto nije u redu s nama.

      • Ma tako je . . . cak i Albin Kurti korektnije govori srpski nego Ana ,Ivke Atlagic , Risticevic , Palma i Pilja zajedno . . . a o Martin – ovicu ili Bakarecu da ne pricam . . .

  3. vidim da se sa svakim danom pojavljuju novi dokazi. Kada se ode na drugi stepen manjkavost dokazivanja u prvom suđenju će izaći na videlo. Usput, da pitam, od čijih para je predsednik kupio tu mehanizaciju? Iz budžeta, od reketa, od stranačkih para?

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.