Stanovi za 11 izbegličkih porodica 1Foto: MSP

– Posebno mi je zadovoljstvo da sa vama delim informaciju da će u Zrenjaninu, pored ovih 11 već izgrađenih stanova, uskoro početi gradnja još jedne zgrade sa 40 stanova. Ovo je samo jedan od segmenata realizacije Regionalnog stambenog programa. U toku je i gradnja 1.647 stanova u osam jedinica lokalne samouprave – istakao je Dačić.

On se zahvalio svim zemljama donatorima i partnerima iz međunarodnih organizacija, na velikoj podršci u rešavanju problema izbegličkih porodica. }ef delegacije Eu u Srbiji Sem Fabrici podsetio je na konkretne korake kojima je Evropska unija potpomogla realizaciju projekta u Zrenjaninu.

– Ovo je deo projekta vrednog 285 miliona evra, a 232 miliona ili 80 posto sredstava obezbedila je Evropska unija – naglasio je Fabrici.

Pored brojnih zvani;nika, događaju je prisustvovao i ambasador i šef misije OEBS u Srbiji Andrea Oricio, i drugi domaći i strani zvaničnici. Ključevi stanova, koji su smešteni u ulici Franje Kluza, uručeni su izbegličkim porodicama sa područja Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Reč je o višeporodičnom stambenom objektu sa 11 stanova, u okviru Potprojekta 4 Regionalnog stambenog programa – Stambeni program u Republici Srbiji, radi rešavanja stambenih potreba izbeglica. Vrednost investicije je 274.053 eura, a finansijska sredstva obezbeđena su kroz donatorska sredstva Fonda Regionalnog stambenog programa, preko Banke za razvoj Saveta Evrope i kroz učešće Grada Zrenjanina. Izvođač radova bilo je građevinsko preduzeće “Kej” d.o.o. iz Valjeva.