Optuženi Parović na psihijatriji 1Foto: Pixabay/Qimono

Suđenje za masakr u selu Kravica kod Srebrenice danas nije održano, jer se u sudnici nije pojavio optuženi Dragomir Parović, koji se prema rečima njegovog advokata, nalazi na lečenju u Kliničkom centru Vojvodne u Novom Sadu.

Parović se navodno na Klinici za psihijatriju nalazi od 25. septembra, tako da je suđenje odloženo za 16. novembar ove godine.

Podsetimo, na prethodnom glavnom pretresu, održanom u septembru, Parović se požalio sudskom veću da mu nije dobro i da oseća „bol u glavi“, pa je suđenje bilo prekinuto kako bi mu se ukazala lekarska pomoć.

Takođe, svih šest svedoka koji su planirani da budu danas ispitani, nisu došli na suđenje.

Već nekoliko glavnih pretresa održavaju se bez svedoka, pa se praktično samo izvode pisani dokazi.

Optuženi za ovaj zločin iz jula 1995. kada je ubijeno 1.313 bošnjačkih civila, zajedno sa nepoznatim pripadnicima Specijalne brigade Republike Srpske (RS), su bivši pripadnici Specijalne brigade MUP-a RS Nedeljko Milidragović, Aleksa Golijanin, Milivoje Batinica, Dragomir Parović, Aleksandar Dačević, Boro Miletić, Jovan Petrović i Vidoslav Vasić.

Inače, u optužnici Tužilaštva za ratne zločine se navodi da su oni 14. jula 1995. godine, unutar, ispred i u neposrednoj okolini hangara zemljoradničke zadruge u selu Kravica, opština Bratunac u BiH, izvršili ubistva bošnjačkih civila.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.