Tomanović: Presuda Miškoviću mera nezavisnosti pravosuđa 1Mišković Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Presuda vlasniku kompanije Delta Miroslavu Miškoviću biće mera nezavisnog pravosuđa, rekao je danas Miškovićev advokat Zdenko Tomanović, iznoseći završne reči pred većem Specijalnog suda, uz napomenu da je „danas potrebna hrabrost da se primeni zakon“.

„Oslobađajućom presudom bi se pokazalo da se presude donose u zgradi suda, a ne u nekim kabinetima u kojima sudija zapravo nema“, kazao je Tomanović pri završetku ponovljenog postupka koji se protiv njegovog klijenta vodi zbog pomaganja u utaji poreza.

Pre odbrane, završne reči iznosilo je tužilaštvo koje je za Miškovića, zbog toga što je navodno pomogao svom sinu da utaji porez, zatražilo pet godina zatvora i osam miliona dinara kazne. Pored Miroslava i Marka Miškovića, na delu optužnice koji se tiče utaje poreza optužene su još tri osobe. Drugi deo optužnice se bavi zloupotrebama u putarskih preduzećima, dela za koje je Mišković pravosnažno oslobođen.

On je, s druge strane, već bio u 2016. godini prvostepeno osuđen na pet godina zatvora zbog pomaganja u utaji poreza, ali je Apelacioni sud presudu ukinuo.

Mišković se tereti da je pomogao sinu Marku da utaji 320 miliona dinara poreza. Do poreske utaje je, prema navodima optužnice, došlo prilikom prebacivanja akcija Preduzeća za puteve Niš sa strane na domaću kompaniju koju, prema tvrdnjama tužilaštva, kontroliše Marko Mišković.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.