Foto: Fondacija Podrži život

– Iako smo očekivali finansijsku policiju, poslali su nam pripadnike odeljenja za organizovani kriminal. Kad vam državu vode kriminalci, normalno je da vam šalju kriminalističku policiju – kaže Trifunović, koga ova „poseta“ nije nimalo uzbudila, jer su, kako ističe, poslovi fondacije čisti.

Upravitelj fondacije Ratomir Antonović ističe za naš list da su pripadnici policije bili ljubazni i korektni, i da su na zahtev tužilaštva tražili da im se dostavi određena dokumentacija.

– Bili su njih dvoje, zadržali su se oko sat vremena, sve je prošlo u najnormalnijoj atmosferi. Njih je poslalo tužilaštvo po krivičnoj prijavi Maria Spasića. Doći će i danas po deo dokumentacije, najverovatnije i sledeće sedmice, jer su tražili obiman materijal koji mora da se fotokopira – ističe Antonović. On kaže da mu je drago što su pripadnici policije došli u fondaciju, kako bi se konačno ustanovila istina, utvrdilo činjenično stanje i zaustavile sve spekulacije o fondaciji.

Mario Spasić, generalni sekretar nevladine organizacije Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost, i bliski saradnik Zlatibora Lončara, najavio je u medijima da će podneti krivičnu prijavu protiv Trifunovića i njegove fondacije, sumnjajući na malverzacije sa novcem. Prijavu je koncipirao na osnovu pisanja tabloida, prvenstveno Srpskog telegrafa, koji nedeljama vodi kampanju protiv poznatog glumca i njegove humanitarne organizacije. Sumnju u rad fondacije izneo je i sam ministar zdravlja, takođe na osnovu pisanja tabloida. Iako je u javnim obraćanjima Trifunović argumentovano odgovorio na sve njihove navode, Tužilaštvo je pokrenulo istragu, što sve u fondaciji „Podrži život“ raduje, jer će, kako kažu, istina konačno izaći na videlo.

http://