U niškom KC umrlo sedam, na respiratoru 12 kovid pacijenata 1Foto: Sa sajta Kliničkog centra Niš

U Kliničkom centru Niš u protekla 24 časa preminulo je još sedam pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo korona virusa, saopštila je danas popodne ta zdravstvena ustanova.

Prema navodima na veb-sajtu niškog KC, u kovid objektima te ustanove danas popodne ukupno su hospitalizovana 333 pacijenata, od kojih je kod 181 potvrđen koronavirus.

Na respiratoru se nalazi 12 pacijenata.

U niškom KC počeo je da raste broj preminulih 6. novembra, od kada ih je, po zvaničnim podacima, i po 12 dnevno. Broj hospitalizovanih u toj ujstanovi je skoro tri i po puta veći u odnosu na početak  novembra, kada ih je bilo manje od stotinu.

Na sajtu niškog KC danas popodne je, takođe, objavljeno da su u poslednja 24 časa u zdravstvenom centru Leskovac preminula tri pacijenta sa potvrđenim virusom, a u zdravstvenom centru Vranje jedan pozitivni pacijent.

U zdravstvenom centru u Leskovcu hospitalizovan je 135 pacijenat, a kod 82 je potvrđena korona infekcija. U tri kovid bolnice u Vranju na lečenju su 93 pacijenta, od kojih je 88 pozitivno na virus.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Berislav Vekić rekao je da je u toku noći u privremenu bolnicu u niškoj Sportskoj hali “Čair” transportvoavno 20 pacijenata.

U ovoj privremenoj bolnici, čiji je kapacitet 180 kreveta, krajem prošle sedmice bilo je zbrinuto devet pacijenata sa lakšom kliničkom slikom, uglavnom iz mesta izvan Niša.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.