U Radnoj grupi za izmene i dopune zakona o medijima biće predstavnici devet ministarstava 1Foto: Beta/Milan Timotić

Ministarstvo kulture i informisanja donelo je odluku da u Radnu grupu za izmene i dopune Zakona o javnom informisanju i medijima pozove predstavnike devet ministarstava i Pokrajinske vlade, kao i organizacije civilnog sektora, saopšteno je danas.

Tako će Radnu grupu za izmene i dopune Zakona o javnom informisanju i medijima činiti predstavnici ministarstava kulture i informisanja, državne uprave i lokalne samouprave, pravde, finansija, privrede, Ministarstva za rad, zapošljavanje i boračka i socijalna pitanja, Ministarstva za evropske integracije, Ministarstva za trgovinu, turizam i telekomunikaciju, kao i Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

„Na prvom sastanku koji bude održala ova grupa biće doneta zajednička odluka o svim postavljenim pitanjima Кoalicije za slobodu medija“, navedeno je u saopštenju.

Ministarstvo kulture i informisanja, kako je navelo, uprkos tome što će Radna grupa imati veći broj članova od uobičajenog, „očekuje da će svi oni kojima je upućen poziv za delegiranjem članova predložiti osobe koje dobro poznaju stanje u medijima i imaju  iskustvo u pisanju zakonskih normi“.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.