U sredu komemoracija Jelisaveti Vasilić 1Foto: Press centar

Komemoracija Jelisaveti Vasilić, dugogodišnjoj članici Saveta za borbu protiv korupcije, biće održana u sredu, u 14 časova, u Narodnoj biblioteci Srbije, saopšteno je iz tog Saveta.

Vasilić je preminula 15. juna, a neposredno pred smrt bila je meta kritika predsednika Srbije Aleksandra Vučića, zbog izjave o projektu „Jadar“ kompanije Rio Tinto.

„Čim imamo tajnost oko projekta, to je korupcija. Ako nam Vlada ne da informacije, onda to nije nikakav kapitalni već koruptivni projekat, jer se očekuje profit od 18 milijardi, a četvrtina je verovatno koruptivnih para“, rekla je Vasilić. 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na to odgovorio da „ona polazi od sebe“.

„Nije slučajno optuživana za razne koruptivne poslove i ona od sebe, ona ne može da razume da ljudi imaju snove, ona to ne može da razume jer je njihov nivo šta mogu da strpaju u džep“, rekao je Vučić.

Nakon što je Vasilić preminula, predsednik Srbije je na pitanje N1 da li oseća nelagodu što je u ponedeljak žestoko kritikovao Vasilić koja je narednog dana preminula, rekao da je on nije žestoko „napao“, već da je odgovarao na napade, ali i da je rekao ono što misli.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “U sredu komemoracija Jelisaveti Vasilić”

  1. Iskreno saucesce porodici.Uzivala sam slusajuci je zadnjeg dana na N1 i svako ko je malo zainteresovan mogao je obicnim recnikom da sazna sta je korupcija.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.