Udruženi građanski pokreti osudili napade na Zorana Gavrilovića 1Foto: Medija centar

Udruženi građanski pokreti (UGP) osudili su danas verbalne napade i pretnje upućene Zoranu Gavriloviću iz Biroa za društvena istraživanja (BIRODI), a povodom njegovog gostovanja na televiziji N1, gde je govorio o radu REM-a, predizbornom spotu SNS-a koji je zabranjen i medijskoj sceni u Srbiji.

„Javna scena u Srbiji i javni govor kontaminirani su stalnom diskreditacijom neistomišljenika i pozivima na linč. Za takve prilike najveću odgovornost snose oni koji su najviše i zastupljeni u medijskom prostoru i koji diktiraju (ne)kulturu dijaloga u društvu – predsednik Republike i ostali funkcioneri vladajuće stranke, kao i njihovi timovi koji po nalogu deluju na ulici i internetu“, navodi se u njihovom saopštenju.

Oni su rekli da pružaju podršku Zoranu Gavriloviću i Birou za društvena istraživanja (BIRODI) da nastave odgovorno i profesionalno svoj rad i pozvali su nadležno tužilaštvo da pokrene postupak i istraži sporne pretnje i napade.

Udruženi građanski pokreti obuhvataju Građanski preokret (Zrenjanin), Pravo na pravo (Niš), Jasno i glasno (Požarevac), Samo lokalno (Bečej), Lokalna alternativa (Vrbas), Niška inicijativa (Niš).

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.