Udruženja "Bela Čaplja": Protivimo se deponiji na području ekološke zone na bari "Reva" 1Ilustracija Foto: Lidija Franović

Zastupnica udruženja „Bela Čaplja“ Ana Džakić izjavila je danas FoNetu da se članovi tog udruženja protive deponiji građevinskog šuta na području ekološke zone na bari „Reva“, i traže da se ona zaštiti zakonom kao zelena oaza Beograda i Srbije.

 

Džakić je upozorila da će drobilica šuta zagađivati vazduh i podzemne vode, a poseban problem je i što stotine kamiona, koji izbacuju taj šut, dnevno prelazi Pančevački most.

Tražimo da se to područje zakonom zaštiti, jer je to stanište ptica koje je od međunarodnog značaja i pojedine vrste su zaštićene evropskim konvencijama, navela je ona.

Džakić je rekla da se građevinski šut odlagao na deponiji Vinča ili na divljim deponijama, uz napomenu da objekat za reciklažu nije loša stvar i da to rade sve razvijenije zemlje, ali da pozicija koja je izabrana nije dobra.

Zbog toga organizujemo protest, a dalje ne znamo šta će biti, kazala je Džakić.

Džakić je rekla da ta organizacija nema predlog gde bi ta deponija trebalo da bude, jer oni nisu stručni za to, ali smatraju da izabrana lokacija nije dobra jer je reč o ekološkoj zoni.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Udruženja „Bela Čaplja“: Protivimo se deponiji na području ekološke zone na bari „Reva“”

  1. Do sada sam Vas smatrao za ozbiljnu novinu… ali slika se ne poklapa sa istinom… deponija je gradjevinskog materijala i zemlje a ne komunalnog otpada odnosno djubreta!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.