Ugljanin: Tužilaštvo i policija prekršili zakon privođenjem učiteljice 1Foto: Beta/ Miloš Miškov

Lider SDA Sandžaka Sulehjman Ugljanin rekao je, na konferenciji za novinare, da Bošnjaci u Sandžaku „krpe koordiniranu akciju pritisaka i zastrašivanja od policije, tužilaštva, Ministarstva prosvete i režimskih medija, kako bi odustali Ustavom i zakonima garantovanih prava“.

Od Vlade Srbije zatražio je program mera za pokretanje afirmativne akcije kojim će ohrabriti Bošnjake da koriste svoja prava, a ako toga ne bude tražiće mehanizme da „zaštite sebe i svoje sunarodnike od aktuelnog beogradskog režima“.

Ugljanin je pozvao tužioce i policiju, ministra prosvete i prosvetene inspektore da, preko medija, upute javno izvinjenje „zbog pokušaja plašenja, omalovažavanja i sprečavanje korišćenja ustavnih prava“.

Ugljanin je ocenio da su tužilaštvo i policija „grubo prekršili Ustav Srbije“ zbog privođenja na informativni razgovor učiteljice novopazarske OŠ „Rifat Burdžović Tršo“ Adele Karaahmetović-Melajac.

-Još uvek nije poznato ime tužioca koji je pokrenuo postupak, po čijem nalogu, na osnovu čega i kojeg krivičnog dela je policija pozvala Adelu na informativni razgovor. Naši poslanici su to pokušali da saznaju od načelnika policije, ali nisu uspeli – naglasio je Ugljanin i podsetio da je njegova stranka, još pre tri decenije, pokrenula postupak za promenu državnih simbila „jer ne odgovaraju stanju na terenu“ i dodao da SDA traži da se državni simboli i himna usaglase „kako bi ih svi građani osećali svojim, a aktuelni državni simboli kod Bošnjaka izazivaju osećaj neprijatnosti, jer su pod njima činjeni zločini nad bošnjačkim narodom u Sandžaku i BiH“.

Učiteljica Karaahmetović-Melajac bila je, u nedelju, na informativnom razgovoru u novopazarskoj policiji, a po nalogu višeg tužioca.

Razlog je njeno puštanje na početku školske godine, umesto državne himne „Bože pravde“, himne sandžačkih Bošnjaka „Ja sin sam tvoj“.To je i dalje tema broj jedan u gradu.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

4 reagovanja na “Ugljanin: Tužilaštvo i policija prekršili zakon privođenjem učiteljice”

  1. gospodine Ugljanin rekoh nekim drugim licima vezanim za koronu i njihova prava, a sada i vama, vi kao gradjanin Republike Srbije imate odredjene obaveze propisane Ustavom i pratecim Zakonima, kada ispunite te uslove onda mozete da se pozovete na svoja Prava utvrdjena istim ti ustavom. Mnogi gradjani pa i vi prvo se pozivate na Prava a obaveze ne pominjete, jedno bez drugoga ne ide. Pored toga secam se da kada ste nekom prilikom bili u nekoj Vladi nise toliko pricali o svojim pravima kao onda kada niste bili u Vlasti, morate se opredeliti i raditi iste stvari kada ste u Vladi i kada niste u Vladi nije lepo imati dva stava razlicita u zavisnosti od mesta na kome ste. Po meni vi bi po Ustavu i pratecim zakonima trebalo da budete pozvani na infomativni razgovor kako bi se razjasnile neke stvari. Ziveli

  2. Ugljanin i Čanak, najveći srbofobi i ljudsko smeće imaju podršku gangstera don Mauricijusa .

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.