Uhapšena grupa koja je krijumčarila ljude preko granica sa Mađarskom i Rumunijom 1Ilustracija Foto: mup.gov.rs

Pripadnici MUP-a u saradnji sa kolegama iz Rumunije i Mađarske uhapsili organizovanu kriminalnu grupa koja se bavila nedozvoljenim prelaskom granice i krijumčarenjem ljudi.

Policija je, na teritoriji Zrenjanina i Žitišta, uhapsila D. P. (35), M. G. (36) i N. G. (21), a krivičnom prijavom obuhvaćen je i L. G. (35), koji se trenutno nalazi na bolničkom lečenju.

Sumnja se da su osumnjičeni D. P. i M. G. predvodili ovu organizovanu kriminalnu grupu koja je organizovala nedozvoljen prelaz srpsko-mađarske i srpsko-rumunske državne granice za najmanje 45 ilegalnih migranata, a u cilju daljeg ilegalnog prebacivanja ka zemljama Evropske unije.

Oni se terete da su za ovu uslugu uzimali od 80 do 500 evra po migrantu. Takođe, kako se sumnja, na više lokacija na teritoriji Srbije su kupovali, a zatim prevozili na teritoriju Mađarske i Rumunije putnička i teretna motorna vozila, stranih registarskih oznaka, koja su korišćena za krijumčarenje migranata.

Prethodno, na teritoriji Mađarske i Rumunije uhapšena su tri državljanina Srbije, pripadnika ove organizovane kriminalne grupe, koji su bili angažovani kao vozači migranata preko teritorije ovih država. Prilikom pretresa stana i drugih prostorija kod osumnjičenih je pronađeno i priveremeno oduzeto jedno putničko motorno vozilo, više mobilnih telefona i SIM kartica i 50.000

dinara. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Uhapšena grupa koja je krijumčarila ljude preko granica sa Mađarskom i Rumunijom”

  1. A sada bi migrante trebalo smestiti u dvoristi tih „uspesnih“ pripadnika MUP-a.

  2. Ima li to još negde na svetu, osim u ovoj pametnoj državi. Umesto da im pomognu da odu tamo gde žele, mi ih na silu zadržavamo tamo gde ne žele, kod nas!? Ne mogu to da razumem. Kada bi Grci, Bugari, i Makledonci tako čuvali svoju granicu, migranti ne bi stizali do nas. Gledao sam u Grčkoj kako ih puštaju preko graničnog prelaza Evzoni!!! A mi hvatamo i hapsimo. I još se hvalimo preko medija! O zemljo!!!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.