Uhapšeni zbog prevare s prikupljanjem novca za navodno lečenje deteta 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su V. J. (1986) i D. J. (1982) zbog sumnje da su, kako bi stekli protivpravnu imovinsku korist, prevarili više građana dovodeći ih u zabludu da uplaćuju novac za lečenje obolelog deteta, saopšteno je iz MUP-a.

Osumnjičeni se terete da su od jula 2020. do kraja marta ove godine u štampanim i elektronskim medijima objavljivali apele za pomoć lažno prikazujući zdravstveno stanje deteta (2016).

Oni su, kako se sumnja, obmanjivali oštećene da im uplaćuju novac na račune otvorene u više banaka i na taj način stekli protivpravnu imovinsku korist.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo prevara u saizvršilaštvu, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Pošto se sumnja da ima više oštećenih, policija je pozvala građane koji su prevareni na ovaj ili sličan način da se jave na brojeve telefona: 011/279-75-17 i 064/892- 78-44.

Podsetimo da je list Danas povodom apela za pomoć porodici Janković, koji je naš list objavio, a za koji se ispostavilo da je moguća prevara, podneo Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu.