UNS: Hapšenje Raičevića i Živkovića u Podgorici teško kršenje medijskih sloboda 1Foto: Logo

Udruženje novinara Srbije (UNS) Zatražilo je da hitno budu pušteni iz pritvora glavni urednici portala IN4S Gojko Raičević i „Borbe“ Dražen Živković koji su uhapšeni u Podgorici pod optužbom da su izazvali paniku i nered u javnosti objavljivanjem lažnih vesti.

UNS je u saopštenju potsetio da je policija sinoć uhapsila Raičevića i Živkovića zbog sumnje da su počinili krivično delo izazivanja panike i nereda u javnosti objavljivanjem lažnih vesti da je bilo eksplozije u Vili „Gorica“, bez prethodne provere informacije.

Uprava policije je, posle objavljivanja tih vesti, navela da je reč o manjem elektro kvaru, koji je ubrzo saniran.

UNS je istakao da je hapšenje novinara teško kršenje medijskih sloboda, kao i da se borba protiv lažnih vesti ne može opravdati njihovim lišavanjem slobode.

U saopštenju UNS podseća da je prošle nedelje bivša urednica Fos medie Anđela Đikanović uhapšena pod optužbom da je objavljivanje lažne informacije, da su pripadnici specijalne kosovske policijske jedinice ROSU na raspolaganju crnogorskim bezbednosnim organima na Badnji dani, imalo za cilj da izazove nerede i paniku u javnosti.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “UNS: Hapšenje Raičevića i Živkovića u Podgorici teško kršenje medijskih sloboda”

  1. G.Djikanovic je objavila vest o kosovskoim specijalcima koji dolaze u CG na badnji dan…sta je trebalo da rade da je puste da i dalje objavljuje lazne vesti…policija je uhapsila gospodu Zivkovica i Raicevica jer su objavili vest da je bilo eksplozija u vili „Gorica“…sta je trebalo policija da radi,da potvrdi njihovu laznu vest…reakcija UNS-a je u skladu sa politikom prema CG?

  2. Kako se zove u novinarstvu „fake news“,potpirivanje vjerske,nacionalne i dr.mržnje,ima li konsekvenci za laganje,pljuvanje,šovinizam,uz to svi zaboraviše Kosovo pri Crnoj Gori!!?? Što je važnije, KOLEVKA ili Jadranska obala, kraća od 180 km.,zna se,Riki Mirotočivi

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.