Foto: FoNet Aleksandar Levajkovic

Prpa je ranije izjavila da je njenom ubijenom suprugu, vlasniku „Evropljanina“ i „Dnevnog telegrafa“ novinaru Slavku Ćuruviji „presudila“ rečenica da protiv Slobodana Miloševića treba da bude podignuta haška optužnica i aludirala da je Ljiljana Smajlović dojavila Miloševiću da je Ćuruvija to rekao na večeri sa zvaničnicima američkog Stejt departmenta.

UNS je u saopštenju povodom te izjave naveo da je Smajlović bila poslednje dve decenije „jedan od najupornijih boraca da se pred sud dovedu i kazne počinioci i nalogodavci ubistva vlasnika ‘Dnevnog telegrafa'“.

„Zlonamerni lični napad Prpe na Smajlovićevu dolazi u vreme kada je konačno doneta istorijska prvostepena osuđujuća presuda optuženima za ubistvo Slavka Ćuruvije. Ovo je takodje i napad na Komisiju za istraživanje ubistava novinara, koju je Prpa godinama javno derogirala“, navodi se u saopštenju.

UNS je naveo da su zbog posvećenosti otkrivanju pune istine o stradanju Ćuruvije Ljiljana Smajlović i Veran Matić, kao članovi Komisije za istraživanje ubistava novinara, bili izloženi medijskom linču onih koji su organizovali medijsku pripremu ovog zločina i da Prpin napad na Smajlović UNS „doživljava kao nastavak te agresivne kampanje“.

Povezani tekstovi