Uprava Srbije za izvršenje krivičnih sankcija donirala 100 knjiga zatvorima u Turskoj 1Foto: Pixabay/ElasticComputeFarm

Uprava Srbije za izvršenje krivičnih sankcija donirala je 100 knjiga Generalnoj direkciji za kazneno-popravne ustanove u Turskoj kako bi ubuduće bile na raspolaganju srpskim državljanima na izdržavanju zatvorskih kazni u toj zemlji, saopšteno je danas.

Knjige iz bibliotekarskog fonda Okružnog zatvora u Beogradu, koji ima 3.500 primeraka, donirane su povodom 15. septembra – Međunarodnog dana demokratije, saopštila je ta uprava koja je u sastavu Ministarstva pravde Srbije.

Pored beletristike, svi zavodi u Srbiji poseduju i pravnu literaturu kako bi osuđenici imali pristup zakonskim dokumentima koji regulišu njihova prava i obaveze.

Materijal je preveden na više stranih jezika i jezike nacionalnih manjina čime je sprečena diskriminacija zbog moguće jezičke barijere, dodaje se u saopštenju.

Direktor Uprave Srbije za izvršenje krivičnih Dejan Carević izjavio je, povodom Međunarodnog dana demokratije, da je ta uprava „posvećena poštovanju prava lica lišenih slobode i potpunoj primeni međunarodnih konvencija“

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Uprava Srbije za izvršenje krivičnih sankcija donirala 100 knjiga zatvorima u Turskoj”

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.