Mladenović je istakao da nas Beogradski maraton svake godine podseća na to koliko je važno da pozdravimo i pomenemo sve ljude koji su svojim pristupom životu i filozofijom života doprineli popularizaciji maratona i zdravih stilova života, navodi se u saopštenju.

Svaki napor koji je učinjen u pravcu unapređenja Beogradskog maratona predstavlja dodatni podstrek za budućnost. Hvala u ime grada Beograda, ali i u ime svih ljubitelja sporta i rekreacije. Nama ostaje da, zajedno sa Beogradskim maratonom, nastavimo sa sprovođenjem ovakvih akcija – rekao je Mladenović.

On je podsetio da je pre nekoliko nedelja, u noći između 9. i 10. juna, održana noćna trka na pisti beogradskog aerodroma.

Prošle godine smo na jubilarnom, 30. Beogradskom maratonu imali prilike da vidimo najveće zvezde svetske atletike koje su ponovo došle u Beograd, a ne bi trebalo zaboraviti ni na Trku kroz istoriju ili Dečji maraton, koji je jedinstvena manifestacija u svetu. Na tome ne bi trebalo stati i nastojaćemo da svojim idejama doprinesemo da Beogradski maraton iz godine u godinu bude sve kvalitetniji – dodao je pomoćnik gradonačelnika.