Iz Nacionalnog investicionog plana za gasifikaciju opštine Odžaci obezbeđeno je 1,4 miliona evra, za sela Sivac i Ruski Krstur, opština Kula, 650.000, odnosno 850.000 evra. Saopštavajući ove podatke Rajko Simin, zamenik generalnog direktora JP Srbijagas, naglasio je u Somboru da se u pomenutim mestima mora ubrzati izrada dokumentacije, odnosno da ove godine treba iskoristiti obezbeđena sredstva.
– Uz ekološki i ekonomski značaj valja imati na umu da je gasifikacija jedan od uslova stranih investitora i očekujem da će lokalne samouprave uložiti napore da se izvrši planirana gasifikacija – rekao je Simin.
U gradu Apatinu već je izgrađena gasovodna mreža, u Somboru će gasifikacija biti završena ove godine, pa će početi razvođenje gasa do sela. U opštini Kula posao je obavljen samo u Crvenki, a u opštini Odžaci ni grad ni sela nisu izgradili ni metar gasovodne mreže. Odžačka fabrika Hipol izrazila je nameru da se gasifikuje, a procenjuje se da će i ostali privredni kolektivi, kao i individualna domaćinstva krajem ove i naredne godine kao energent koristiti gas.