Ustaškim obeležjem oskrnavljen mural posvećen Đorđu Balaševiću na Limanu (VIDEO) 1Foto. Radio 021

Mural posvećen preminulom kantautoru Đorđu Balaševiću, koji je u martu na Limanu oslikao umetnik iz Doboja, osvanuo je naružen ustaškim simbolom, prenosi 021.rs.

Preko Balaševićevog čela nepoznata osoba je danas, 9. maja, na Dan pobede nad fašizmom, sprejom iscrtala ustaško „U“ sa krstom. Mural se nalazi u novosadskom naselju Liman II.

Podsetimo da je početkom marta 27-ogodišnji Deni Božić iz Doboja prvi put došao u Novi Sad kako bi naslikao mural, a doputovao je na poziv vlasnika obližnjeg kafića „Biciklana“.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

5 reagovanja na “Ustaškim obeležjem oskrnavljen mural posvećen Đorđu Balaševiću na Limanu (VIDEO)”

  1. Pa zašto naružen ili oskrnavljen , zar on sam nije rekao da govori iskvarenu verziju hrvatskog jezika koji se zove Srpski???
    Eto sad…

    • Eee Pero, nesrećniče… „Ne branimo se od tuđeg zla zlom u sebi“, Patrijarh Pavle

  2. Stanje stvari. Evo sinoć je neki fašista jurio da nožem izbode Borisa Milićevića na Novom Beogradu zato što je gay; i u Novom pazaru je neki fašista nožem pokušao da izbode više građana kod fakulteta za islamske studije….Kada mržnja kulja, kilja, kulja 31 g i kada se farovi sa ratnih poraza (život u Srbiji je loš zbor ratova na koje nije stavljena tačka) okreću ka manjinama. Eto narode za smanjen natalitet je kriva LGTB populacija, za deponije su krivi romi, za ratove je kriv islam…….. tako to izgleda na svakom mestu i u svakom trenut ako si „manjina“ možeš biti meta nekog FAŠISTE (Srbijom lutaju „tempirane bombe“ koje je fašistička idologija „razbuktala“ i „umnožila“. Da bi se očuvala vlast komunisti od 1945 prepobukli se u FAŠISTE)

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.