Vojni sindikat: Migranti preči od vojnika 1Foto: Vojni Sindikat Srbije /Facebook

Vojni sindikat Srbije upozorio je danas da se, u trenutku kada im je zvanično potvrđeno da u ovoj godini Ministarstvo odbrane ukida podsticaje za kupovinu stanova pripadnicima vojske, izdvajaju milioni evra za kupovinu kuća i stanova imigrantima.

Sindikat ukazuje da se, iz dokumenta Komesarijata za izbeglice, upućenog Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture 23. januara, vidi da je to ministarstvo bez primedbi da se u Srbiji izgradi oko 600 stambenih jedinica i kupi 300 seoskih domaćinstava za smeštaj migranata. Sa druge strane, samo u Vojsci Srbije ima oko 18.000 stambeno nezbrinutih kojima je upravo to ministarstvo odbilo da da saglasnost da se nastavi sa subvencionisanjem stambenih kredita. Ovaj presedan jeste kap u čaši prepune žuči, upozorio je Vojni sindikat.

Kako se ističe, dok zbog „kriminalne politike“ vlasti oficiri i podofici napuštaju Vojsku Srbije odlazeći da voze kamione po Evropi i svetu, a vojnici rade svakojake poslove, dolazi vest da država udomljava imigrante „u zakulisanom imenu projekta readmisije“.

Zbog toga Vojni sindikat traži hitno povlačenje te odluke i vraćanje podsticaja za kupovine stanova pripadnicima Vojske Srbije. Za nepoverovati je da je Vladi Srbije preči status migranata od profesionalnih vojnika. Poništavanje te odluke jeste jedini izlaz u postojećoj situaciji, ocenio je Vojni sindikat, najavljujući da će upotrebiti sve svoje resurse da se to i dogodi.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Vojni sindikat: Migranti preči od vojnika”

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.