VSS: Vulin se uplašio reakcije međunarodnih institucija 1Foto: Vojni Sindikat Srbije /Facebook

Vojni sindikat Srbije (VSS) saopštio je danas da saopštenje Ministarstva odbrane u kome se navodi da će „odgovoriti na zvanične upite Međunarodne organizacije rada (MOR) čim ih dobije“, istovremeno optužujući Vojni sindikat Srbije (VSS) da mu je „sud stranaca bliži od suda svoje zemlje“ pokazuje da se „Vulin uplašio reakcije međunarodnih institucija“.

Ministarstvo odbrane reagovalo je ranije danas na upit koji je dobilo od Medjunarodne organizacije rada – agencije Ujedinjenih nacija, koja je pokrenula postupak po žalbi Vojnog sindikata Srbije a u vezi sa mobingom i pritiscima na članove VSS.

Odgovarajući na saopštenje Ministarstva odbrane da sindikalci „slobodno (mogu da) zovu koga hoće, ali (da) to ne može da promeni pravosnažne odluke nadležnih vojnih organa“, VSS je naveo da „Vulinova PR služba Ministarstva odbrane, pribegava politikantskim i neprofesionalnim saopštenjima punim arogancije u kojima se ne preza u napadima i na organizaciju Ujedinjenih nacija“.

„Vulin bi od Srbije najradije napravio rezervat u kome važe samo njegova pravila, što je pokazao i izradom nacrta novog Zakona o Vojsci Srbije, koji pored toga što je nezakonito izradjen u ministrovom tehničkom mandatu, sadrži brojne neustavne i diskriminišuće odredbe kao i odredbe kojima se umanjuje dostignuti nivo osnovnih gradjanskih prava i sloboda“, navodi VSS.

VSS navodi da je „suvišno je govoriti“ o saglasju tog zakona sa zakonima EU, kao i da je ministar odbrane Aleksandar Vulin Vojsku Srbije „celu podredio svojim ličnim i političkim interesima i svakodnevno je zloupotrebljava u svoje političko-marketinške svrhe“.

„Očigledno je da se Vulin uplašio reakcije medjunarodnih institucija koje direktno ukazuju na njegovu odgovornost kao i zbog toga što na njih ne može da utiče kao što utiče na pojedine sudove u Srbiji, a naročito one preke, samozvane i neustavne koji su mu neposredno potčinjeni kao inkvizicija“, navodi VSS.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

11 reagovanja na “VSS: Vulin se uplašio reakcije međunarodnih institucija”

  1. Ovo nikako ne moze da naudi Vulinu. Na protiv, Nigde u svetu ne postoje vojni sindikati. A ovo u Srbiji vise lici na paravojsku.

  2. Ljudi jeste li Vi normalni?,kakav sindikat u armiji,pokazite mi jednu armiju koja dozvoljava uplitanje u svoje unutarnje stvari,Vi mora da ste pobrkali loncice!!!

      • E moji srbi,zar ste spali na to da vam ova greska,mutacija prirode bude ministar vojske,alo vase cuvene vojvode se okrecu u grobu

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.