Vučić nije ispunio obećanje 1Foto: Buducnost Srbije

Iako je obećao da će učiniti sve da se do petka pokrene postupak kojim bi sud trebalo da utvrdi odgovornost za smrt Milomira Milivojevića, radnika koji je preminuo nakon nesreće u lučanskoj vojnoj fabrici „Milan Blagojević“, predsednik Srbije države Aleksandar Vučić nije se javio tim povodom porodici i njihovom advokatu.

To su za Danas potvrdili Milovan Milivojević, otac poginulog radnika, i advokat Vladimir Todorić, objasnivši da su strpljivo čekali telefonski poziv iz kabineta predsednika države, ali da ih niko nije pozvao do petka popodne.

Na to što već dve godine nije pokrenut sudski proces protiv odgovornih u lučanskoj fabrici na čelu sa generalnim direktorom Radošem Milovanovićem, Milivojević je ukazao Aleksandru Vučiću, prilikom njegove nedavne posete poplavljenim područjima Lučana. Tada ga je šef države pozvao na razgovor, koji je obavljen u ponedeljak, 17. juna u Predsedništvu Srbije.

Razgovoru su, kako je Milivojević rekao, osim Vučića, prisustvovali ministar odbrane Aleksandar Vulin, šef kabineta ministarke pravde Nele Kuburović, i predstavnik Ministarstva za rad i zapošljavanje.

– Vučić je rekao da će do petka učiniti sve da se slučaj konačno pokrene ali ni on ni bilo ko od učesnika tog sastanka, nije se javio. Naš advokat je trebalo da bude u kontaktu sa Ivicom Kojićem, šefom Vučićevog kabineta, ali ni njemu se, takođe, niko nije javio, rekao je za Danas Milovan Milivojević.

– Ukoliko Vučić ne održi obećanje, supruga i ja ćemo doći 15. jula ispred Predsedništva Srbije i započećemo štrajk glađu. Ostaćemo tamo dok ne pocrkamo ili dok ne započne sudski postupak. Tražio sam od predsednika da se postupak konačno pokrene, a sud je taj koji će da utvrdi da li su odgovorni u fabrici krivi ili nevini za smrt moga sina. Ništa drugo nisam tražio, dodao je Milivojević i istakao da godinu dana tužilac u Ivanjici ne podiže optužnicu.

Na utisak o još jednoj predsednikovoj manipulaciji, naš sagovornik ocenjuje da ga to „ne bi iznenadilo, ali da se, ipak, nada da će se nešto desiti i da će se sudski postupak pokrenuti“.

Vladimir Todorić, pravni zastupnik porodice Milivojević, potvrdio je za Danas da još uvek nema nikakve informacije o tome da je bilo šta urađeno povodom predsednikovog obećanja, a potom istakao da predsedniku države nije podnet formalni zahtev, već tužilaštvu da podigne optužnicu.

– Ipak, predsednik je pozvao porodicu na sastanak i rekao da će videti šta može da učini do kraja ove sedmice, ali nemam informacije o tome da je bilo šta preduzeto, kazao je za Danas Todorić.

Navodeći da ne „može da prognozira da li će predsednik nešto preduzeti tim povodom“, Todorić je dodao da Milivojeviću nije savetovao štrajk glađu.

– To je njegova lična odluka. On i njegova supruga su u veoma teškom stanju i teško bi iko mogao da razume kako se osećaju. Svi ćute, a njihovog sina nema. Ipak, oni su odlučni da idu do kraja u borbi za pravdu, kazao je advokat Todorić, iskazavši nadu da će „Vučić ipak nešto preduzeti“.

Zaštita

– Aleksandar Vučić će pokazati da li štiti ljude koji se na njega pozivaju ili ih ne štiti, ocenio je advokat Vladimir Todorić, aludirajući na to što je Radoš Milovanović, uoči poslednjih lokalnih izbora u Lučanima, na jednom radničkom skupu, otvoreno pozvao zaposlene u lučanskoj fabrici da glasaju za SNS.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

32 reagovanja na “Vučić nije ispunio obećanje”

 1. Ja Vas molim da objavite obećanje koje je on ispunio, ja ne mogu da se setim ni jednog!

 2. То вам је оно, кад од паликуће очекујете да гаси пожар који је сам подметнуо.Миловане пријатељу,њега је много брига за тебе и твоју муку пречи је њему Радош јер му доноси сигурне гласове,а ти си им сметња.Наш народ каже,двоје без душе трећи без главе.Е они су бездушници,нема правде за твог сина у његовој краљевини,него чувај успомену на сина,а посвети се свом другом детету,и надам се да ће једног дана овај народ прогледати и отерати овај олош,па да онда у некој нормалној Србији дођеш до правде за своје дете.

   • E jado i duhovno osakacena do bola bedo? Ciji li si ti tupoglavac i plitkoumnik nesracnice bedni?

   • Koji Djiki ili Djinki? Koliko znam Dinkić je vrlo bio pošten zakopao nam ekonomiju, a ovamo lepo posle Vučko sarađivao sa njim?

   • Auuu Koki kakav smislen komentar, ako boticu ako bitno da ti veruješ u ovaj imaginarijum.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.