Vučić: Srbija ima poverenje u kinesku vakcinu i kineske stručnjake 1Foto: Instagram/buducnostsrbijeav (arhiva)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadorku Narodne Republike Kine Čen Bo i zamolio je da prenese zahvalnost predsedniku Si Đinpingu na ljudskoj i državničkoj brizi i solidarnosti i pomoći da kineske vakcine što pre i u velikim količinama stignu do građana naše zemlje, saopšteno je iz kabineta.

Predsednik Vučić je rekao da je ponosan što je Srbija prva od evropskih država dobila kinesku vakcinu.

On je ambasadorki Čen ukazao na to da građani naše zemlje pokazuju duboko poverenje u kinesku vakcinu, a time i u kinesku državu i kineske stručnjake.

Stoga je zamolio ambasadorku Čen da predsedniku Siju i kineskom rukovodstvu prenese molbu da što pre stignu i preostale naručene količine vakcina.

Predsednik Vučić je rekao da se raduje učešću na Samitu Kina-CIEZ, koji će, putem video-linka, biti održan sledeće sedmice. On je ovom prilikom naglasio da za format saradnje 1+17, kao i inicijativu „Pojas i put“, smatra da su među najznačajnijim ikad.

Kako se navodi u saopštenju do kraja godine biće završena dva ključna infrastrukturna projekta auto-put Preljina-Požega i brza pruga Beograd-Novi Sad za brzine do 200 km na sat.

Tokom ove godine planiran je početak radova na brzoj pruzi od Novog Sada do granice sa Mađarskom, na Fruškogorskom putnom koridoru i na auto-putu Beograd-Zrenjanin. Intenzivno se radi i na pripremi projektne dokumentacije za prvu fazu auto-puta od Beograda preko Duge Poljane do granice sa Crnom Gorom.

Između ostalih, po vrednosti se izdvaja i projekat regulacije otpadnih voda u 65 gradova i mesta u Srbiji, kao i devet deponija, koji će trajno rešiti to pitanje i doprineti zaštiti životne sredine po važećim evropskim standardima.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

24 reagovanja na “Vučić: Srbija ima poverenje u kinesku vakcinu i kineske stručnjake”

  1. Jbt, pa ne radi se o poverenju, nego o analizama, kontrolama i proveri.

    Ovaj koji nije primio kinesku vakcinu, procenio je da Srbija ima poverenja u kinesku vakcinu!!??

    Ovo Srbima ni Turci nisu radili.

  2. „U Srbiji će biti testirane obe kineske CNBG-ove vakcine, dok će Pakistan testirati vakcinu koju je razvila pekinška podružnica te kompanije, izjavio je Rojtersu potpredsednik CNBG-a Žang Juntao. On je dodao i da će u trećoj fazi kliničkih ispitivanja učestvovati 50.000 ljudi u oko deset zemalja, a da su ispitivanja već počela u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Bahreinu, Peruu, Maroku, Argentini i Jordanu. Srbija i Pakistan su države koje su se poslednje uključile u ovaj proces.“ (Nova ekonomija 05.09.2020)

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.