Vulin: Vučić lično učestvovao u donošenju odluka u akciji hapšenja 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

„Kada imate takvog predsednika i takvog vrhovnog komandanta kakav je Aleksandar Vučić, onda nije mnogo teško raditi sve ovo što mi radimo.

Vučić je znao šta će se dešavati, kada će se dešavati i lično je učestvovao u donošenju odluka.

Uostalom, predsednik je objavio rat mafiji i sa ponosom mogu da kažem da on insistira i kod MUP i kod BIA da nema zaštićenih, da možemo i moramo, u skladu sa zakonom, da radimo svoj posao i da niko nije toliko moćan da bude nedodirljiv i da njegovo kršenje zakona može da bude oprošteno, baš niko” , rekao je Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova, obraćajući se poslanicima Skupštine Srbije tokom rasprave o međunarodnim sporazumima sa Kraljevinom Lesoto i Severnom Makedonijom .

Inače, na početku sednice predsednik Skupštine Srbije i ministar unutrašnjih poslova razmenili su čestitke, zahvalnost i podršku u borbi protiv mafije.

Ivica Dačić, predsednik parlamenta čestitao je Ministartstvu unutrašnjih poslova, predsedniku Srbije, Bezbednosno informativnoj agenciji i tužilaštvu na uspešnoj akciji hapšenja kriminalaca,a ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin odgovorio je da je „borba protiv mafije nemoguća bez skupštine i učešća svakog poslanika“.

On je zahvalio svim poslanicima što donose dobre i primenjive zakone i ponovio da se bez dobrih zakona ne može voditi borba protiv kriminala.

Vulin je naveo da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio rat mafiji, da je o tome govorio mnogo puta, kao i da je posebno odlučno to rekao pre 100 dana kada su predstavnici vanparlamentarnih opozicionih stranaka počeli da ismevaju ono što je rekao.

„Tad su se smejali. Sada kada su videli kako se sprovodi borba protiv organizovanog kriminala koju je naložio i tražio predsednik Vučić ,ne čujem da se smeju.

Naravno pokušavaju da nađu brojna opravdanja zašto to nije trebalo da se desi, ali se više ne smeju. Država je pokazala svoju ozbiljnost”, rekao je Vulin, precizirajući da je predsednik Srbije tokom ove važne operacije bio obaveštavan i bio je u toku sa svakim korakom i svakom aktivnošću.

Vulin je naveo i da je Vučić znao šta će se dešavati i kada, a učestvovao je i u donošenju odluka .

“On je važan i presudan politički deo borbe protiv organizovanog krominala i zato su ove akcije tako uspešne. Ovo će se nastaviti i neće prestati. Dok se kriminalna grupa Belivuk – MIljnković nalazi u zatvoru sprovode se istražne radnje i finansijske kontrole i stavljena je zabrana na otuđenje i raspoalagnje imovinom svih pripadnika te organizovane grupe “, naveo je ministar unutrašnjih poslova i dodao da se sprema nastavak ove operacije i predsednik insistira da nema zaštićenih .

Poslanici su tokom rasprave hvalili borbu protiv mafije koju sprovodi država, a koju je predsednik Vučić najavio.

Uz čestitke Vučiću i Vulinu u borbi protiv mafije, a čulo se i da je u borbi protiv organizovanog kriminala policija uvek dobro radila svoj deo posla, ali su pojedinci iz suda i tužilaštva često donosili presude povratnicima u kriminalu sa minimalnom, a ne maksimalnom kaznom ili ih čak oslobađali.

Tokom rasprave bilo je reči i o sporazumu o saradnji u oblasti odbrane sa Kraljevinom Lesoto, kao i sporazumu o saradnji sa Severnom Makedonijom u oblasti borbe protiv krijumčarenja migranata koji je m kako se čulo, značajan u praktičnoj primeni, jer migrantska kriza koja je počela 2015. godine neće skoro prestati.

Šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Đorđe Milićević naveo je da je Srbija pokazala da je sigurnija od mnogih zemalja Evropske unije kada je u pitanju migrantska kriza.

On je istakao da je naš azilni sistem Srbije „jedan od najorganizovanijih i najhumanijih u Evropi“.

Govoreći o Predlogu zakona o potvrđivanju Sporazuma između vlada Srbije i Lesota o saradnji u oblasti odbrane, Milićević je naveo da je on zaključen i potpisan u Beogradu u oktobru 2019. godine i da otvara put za dalju saradnju u bezbednosnoj politici, vojnoj, ekonomskoj saradnji, kao i u vojnom obrazovanju.

“Kraljevina Lesoto je jedna od 18 država koje su povukle priznanje nezavisnoti Kosova i veoma smo zahvalni na bezuslovnoj podršci i očuvanju našeg teritorijalnog integriteta i suvereniteta”, istakao je Milićević.

Prvi put od kada je usvojen kodeks ponašanja , predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić , pozivajući se na nova pravila , upozorio je naprednjaka Marka Atlagića da upodobi svoj rečnik .

Atlagić je naime, nekoliko puta u govoru upotrebio izraz „Šiptar“ govoreći o kosovskim Albancima, kritikovao je Vuka Jeremića, citirajući psovke koje je, kako je naveo, Jeremić izgovorio pre nekoliko godina ,a izneo je i niz kritika i uvreda na račun lidera opozicije.

Dačić je sačekao da Atlagić na kraju izrekne pohvale predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, te ga je potom, uz zahvalnost za govor, ipak zamolio da drugi put „upodobi svoj nastup mestu“ na kojem se nalazi.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

19 reagovanja na “Vulin: Vučić lično učestvovao u donošenju odluka u akciji hapšenja”

  1. Dacic uputio cestitke Vulinu. Ima li ikoga ko moze ovaku glupost da proguta? Onda je Vulin Lesoto uputio cestitke Dacicu…

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.