Vulin: Građani moraju da veruju policiji 1BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/Lola Djordjevic/DS

Građani moraju da veruju policiji i da je vole, ali to ne može da se naredi, to se zaslužuje, jer nije uniforma sama po sebi autoritet već je vi činite vrednom i važnom, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin na svečanosti povodom obeležavanja dana Nezavisnog sindikata policije.

Vulin je istakao da je njegov osnovni cilj da svaki pripadnik policije bude zbrinut i zadovoljan uslovima rada, zbog čega su od njegovog dolaska na čelo ministarstva uvedeni novi oblici osiguranja, značajno je povećan obim nagrađivanja, uz poruku načelnicima da to mora da oseti običan policajac, a biće nabavljene i nove uniforme.

Očekujem da ćemo do kraja godine imati i još jedno povećanje plata, ali sve to nije razlog zašto ste vi postali policajci. Vi ste postali policajci zato što ste želeli da pomažete ljudima sa kojima živite, zato što ste hteli da na sebe primite da budete borci za pravdu, kazao je Vulin, navodi se u saopštenju MUP.

Vulin se posebno zahvalio i obratio gostima iz regiona, uz poruku da policije moraju da rade zajedno i da sarađuju, jer to čine i kriminalci koji ne poznaju ni veru, ni naciju.

Vi ste policajci i ne treba da vas dele političari, jer mi političari umemo da se posvađamo, ali kriminalci se nikada ne svađaju između naših država, pa zato ni vi nikada ne smete da se svađate, morate da budete tu uvek jedni za druge, da zaštitite svakog građanina iz svih naših zemalja i da budete jači od kriminalaca, rekao je Vulin.

Predsedavajući Predsedništva Nezavisnog sindikata policije Velimir Lukić istako je da je Vulin prijatelj i saradnik sindikata kome je iskreno stalo da svaki pripadnik policije bude zbrinut i zadovoljan.

Nezavisni sindikat policije pružio je punu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Vulinu u borbi protiv kriminala.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

8 reagovanja na “Vulin: Građani moraju da veruju policiji”

  1. Kada su mi ukrali novčanik i bili na pet bankomata da podignu novac,nisu mogli da ih uhvate,a na svakom bankomati kamera.Al zato kad mi je pregorela sijalica na faru uredno su me kaznili.Pa kako da ih volim,ne mogu očima da ih vidim,čast izuzecima.

  2. Poverenje treba da se zaradi a mi vidimo svaki dan neku tesku tragediju, gde policija treba da reaguje ali ……???

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.