Vulin kritikuje BiH jer niko nije procesuiran za napad na Vučića u Srebrenici 1Foto: BETAPHOTO/ DARIMIR BANDA

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin ponovo je kritikovao vlasti Bosne i Hercegovine zbog toga što niko nije procesuiran za napad iz 2015. godine na tadašnjeg premijera Srbije Aleksandra Vučića u Srebrenici.

„Prošlo je pet godina od pokušaja ubistva Aleksandra Vučića u Srebrenici. Niko nije uhapšen ni osudjen, niko u službama Bosne i Hercegovine nije ni pokušao da sazna imena nalogodavaca i izvršilaca. Niko od bošnjačkih političara nije se izvinio ili pokazao žaljenje, ćutali su baš kao što su mirno posmatrali kako rulja napada premijera Srbije“, rekao je Vulin danas.

Vulin je naveo, kako je prenelo Ministarstvo odbrane, da se „Vučić tog dana držao hrabro i nije uzmicao“, dok „njegovi domaćini nisu pokazali hrabrost, baš kao što nisu pokazali da žele da krivci za pokušaj ubistva budu pronadjeni“.

„Država koja na svojoj teritoriji ne može da rasvetli pokušaj ubistva stranog državnika ili nije država ili njena vlast podržava napad“, dodao je Vulin.

Vučić, danas predsednik Srbije, na komemoraciju žrtvama srebreničkog genocida jedini put je otišao 11. jula 2015. godine. Prisutni su ga napali i verbalno i kamenicama, posle čega je delegacija Srbije napustila skup.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

6 reagovanja na “Vulin kritikuje BiH jer niko nije procesuiran za napad na Vučića u Srebrenici”

  1. Vulin je slagao kao da smo zaboravili taj događaj. Njegov „šef“ je sa obezbeđenjem i zaštitnim kišobranom bežao glavom bez obzira, jer su prisutni bacali na njih plastične flaše i kamenje. To smo gledali na direktnom tv prenosu.

  2. Vuline ne izmišljaj, nije tu bio cilj ubistvo. Samo su dotičnom pokazali da nisu zaboravili njegovu ulogu u događajima devedesetih. Mene čudi što je mislio da će mu bacati cveće umesto kamenica.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.