Vulin: Uhapšeni inspektor SBPOK počinio akt izdaje 1Foto: Pixabay/fsHH

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin ocenio je danas da je inspektor Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) Božidar Stolić, koji je uhapšen zbog sumnje da je odavao informacije pripadnicima kavačkog kriminalnog klana, „počinio akt izdaje“. 

Navodeći da je Stolić „pao na svim pitanjima poligrafskog ispitivanja“, ministar je rekao da je inspektor SBPOK „za novac odavao informacije o svojim prijateljima, o ljudima sa kojima je radio, sa kojima se borio ili su barem oni verovali da im je saborac“.

„Svi mi koji smo se borili i koji se borimo protiv svih organizovanih kriminalnih grupa u našoj zemlji, što se tiče kapetana policije, zaposlenog u Službi za borbu protiv organizovanog kriminala, Božidara Stolića mogli smo da budemo likvidirani, uništeni, i mi i naše porodice“, naveo je Vulin a preneo MUP.

Ocenio je da su „zahvaljujući Stoliću“, kavački i kriminalni klan oko Veljka Belivuka dobijali informacije iz policije.

„Radoja Zvicera nastavio je da obaveštava i nakon što je ova zloglasna, zločinačka organizacija Belivuk, Miljković konačno i definitivno pala“, naveo je ministar.

Milić: Postupak inspektora sramota za MUP

Načelnik Policijske uprave za grad Beograd Veselin Milić ocenio je da je Stolićev postupak „sramota koju MUP više nikad neće dozvoliti“.

On je istakao kako su „99 odsto pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova pošteni i čestiti policajci“, i dodao da će saradnici kriminalnih grupa biti sankcionisani.

Viši sud u Beogradu odredio je ranije danas pritvor do 30 dana inspektoru ;Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), Božidaru Stoliću, osumnjičenom za zloupotrebu službenog položaja. 

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

12 reagovanja na “Vulin: Uhapšeni inspektor SBPOK počinio akt izdaje”

  1. pocinio je onog trenutka kad nije tetkino cedo uhapsio, kad je dozvolio da lazni dr muljare po Srbiji a imao odredjena saznanja

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.