Prema rečima Stevana Vlajića iz pokreta „Ključ promena“, paketi su namenjeni sigurnim glasačima SNS-a u Mladenovcu, dok nadležni u opštini tvrde da će paketi biti podeljeni socijalno ugroženima.

– Kažu da će podneti krivičnu prijavu zbog neovlašćenog ulaska u sportski centar, što je apsurdno. To je javna ustanova i niko u nju nije upao niti provalio, već normalno ušao. Ovaj spin im neće proći. Paketi sa prehrambenim namirnicama jesu obezbeđeni za sigurne glasače i postoje svedoci koji to mogu da potvrde – ističe za Danas Stevan Vlajić. On dodaje da je pokret Ključ promena zahvaljujući insajderskim informacijama, došao do fotografija originalnih dokumenata sa tajne sednice opštinskog Veća na kojoj je doneta odluka o podeli paketa sigurnim glasačima, gde se vidi i specifikacija svih proizvoda u ovoj nabavci „koja je sve samo ne javna“.

– Deset miliona dinara iz budžetske rezerve opredeljeno je još „dalekog“ 18. januara, a u subotu u kasnim večernjim satima, nakon saznanja da su sva tri ulaza u magacinski prostor zatvorena i da se dobro čuvaju, naši aktivisti su nekako uspeli da načine i snimke sporne robe. Odbornici Skupštine GO Mladenovac, makar oni opozicioni, ništa nisu znali o ovom iznenadnom utrošku, a pred samu Skupštinu važno pitanje o trošenju velikih sredstva pred same izbore nije ni došlo na odlučivanje – naglašava Vlajić. On dodaje da građani Mladenovca, ali i celog Beograda, moraju da znaju zašto i gde njihov zajednički budžetski novac završava.

U opštini Mladenovac juče nisu hteli da nam odgovore na pitanja o spornoj, tajnoj sednici i paketima koji su tokom noći skladišteni u sportski centar, navodeći da nam „sve piše u saopštenju opštine“. U njemu se, međutim, najavljuju krivične prijave protiv onih koji su snimali u sportskom objektu, a za sve optužuje – Dragan Đilas.

– Namera osoba koje su na protivzakonit način izvršile upad u prostorije Sportskog centra bila je da diskredituju legitiman i nadasve potpuno legalan projekat GO Mladenovac. Motiv za ovakav čin potpuno je političke prirode. Naime, pomenuta grupa pokušala je da, degradirajući ovaj projekat i naše sugrađane koji se nalaze u stanju socijalne potrebe, pridobije jeftine političke poene. Delovanje kandidata za odbornike i simpatizera liste Dragana Đilasa krajnje je skandalozno i protivzakonito – navodi se u saopštenju opštine Mladenovac, mada, bez objašnjenja kakve veze Dragan Đilas ima sa skladištenjem prehrambenih i higijenskih paketa u sportskom centru, usred noći. Paketi su, kako navode u opštini, deo projekta „Za Mladenovčane“, namenjeni socijalno ugroženom stanovništvu. Dodaje se da je u „prljavoj političkoj kampanji“ Dragana Đilasa izvršeno više krivičnih dela, zbog čega će gradska opština Mladenovac podneti krivične prijave „protiv svih aktera ovih događaja“.

Legitimnost izbora dovedena u pitanje

– Na ovaj način direktno su ugrožena sva demokratska i izborna načela, a legitimnost predstojećih izbora dovedena je u pitanje. Protiv ovakve bahatosti možemo se izboriti na dva načina – gerilski, tako što ćemo svaki sličan sramotni čin dokumentovati i iznositi pred javnost, uz potencijalno žrtvovanje čak i sopstvene bezbednosti ili masovnim glasanjem, već 4. marta, kako bi ponedeljak ujutru dočekali uz olakšanje da se ovako beskrupulozna kupovina glasova više nikada neće dešavati – zaključuje Stevan Vlajić.

Sadržaj paketa

U paketu će se nalaziti – dve litre zejtina, po dve konzerve jetrene paštete i mesnog nareska, po dva kilograma šećera i brašna, dve kutije plazma keksa, 200 grama kafe, dve kese makarona i dva kilograma pirinča.