Ambasade: Iskreno žaljenje zbog civilnih žrtava tokom događaja iz 1999. 1Foto: Facebook/ U.S. Embassy Belgrade

Pamtimo 24. mart kao dan kada je diplomatija podbacila i izražavamo iskreno žaljenje zbog civilnih žrtava tokom događaja iz 1999.godine.

Ovo su istakli u današnjoj Zajedničkoj izjavi saučešća predstavnici ambasada Kanade, Francuske, Italije, Nemačke, Holandije, Norveške, Ujedinjenog Kraljevstva i Sjedinjenih Američkih Država.

Saučestvujemo sa bolom svih onih koji su u ratovima 90-ih izgubili svoje najmilije, naglašava se u Izjavi, povodom 20.godišnjice NATO bombardovanja SR Jugoslavije. Čuvajući uspomenu i sećanje na njih, najavljuje se u Izjavi, rešeni smo da uložimo još više napora kako bismo doprineli trajnom miru i stabilnosti u regionu.

Izjavu dostavljenu FoNetu su potpisali konzul Fransoa Lavertu, (ambasada Kanade), ambasador Frederik Mondoloni (ambasada Francuske), otpravnik poslova Serđo Monti (ambasada Italije), ambasador Tomas Šib (ambasada Nemačke), ambasador Henk van den Dool (ambasada Holandije), ambasador Arne Bjornstad, (ambasada Norveške), ambasador Denis Kif (ambasada Ujedinjenog Kraljevstva) i ambasador Kajl Skat (ambasada Sjedinjenih Američkih Država).

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

6 reagovanja na “Ambasade: Iskreno žaljenje zbog civilnih žrtava tokom događaja iz 1999.”

  1. E sad još samo da svi tako udruženi platite odštetu (sa kamatom) svima koji su je pretrpeli i da povučete priznanje Kosova pa da vam poverujemo. Bez toga vaša izjava saučešća je vrhunac belosvetskog licemerja!

  2. Prazno zvuci ova izjava. Njima nije problem da ova zemlja i zvanicno potone dokle god neko ovde prizna Kosovo. Sada nade polazu na bivseg Slobinog ministra informisanja.

  3. Drugosrbijanska priča u okupatorskim rečima. To što nas nemilosrdno pljačkaju pišu zakone podržavaju lopove da bi za njih završili poslove,jedan genicid nad Srpskim narodom o kome će pisati istorija. Blago strancima sa Srpskom trulom elitom mićiće da pljačkaju ovu sirotinju još dugo.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.