Zakazano suđenje Žarku Veselinoviću zbog nelegalne gradnje na Goliji 1Ilustracija Foto: Janson Morison FI

U međuvremenu izdata je građevinska dozvola na osnovu geodetskog snimka koji prikazuje lažno stanje na terenu. Krivični postupak protiv Žarka Veselinovića, brata kontroverznog biznismena sa severa Kosova Zvonka Veselinovića, pokrenut je jer nije u predviđenom roku uplatio 50.000 dinara, što je bio deo prethodne nagodbe sa tužilaštvom kojim je krivično delo nelegalne gradnje trebalo da mu bude oprošteno.

Uporedo sa tim krivičnim postupkom, nelegalno sazidani objekat na Goliji naknadno dobija lokacijske uslove, a potom i građevinsku dozvolu iako je Republička građevinska inspekcija donela rešenje za rušenje.
Miljko Glavinić, rukovodilac Odeljenja za urbanizam opštine Ivanjica, koje je izdalo pomenutu građevinsku dokumentaciju, ranije je za BIRN rekao da je dozvola izdata zakonito, jer su „ispunjeni formalni uslovi“, kao i da on nema saznanja da je na toj lokaciji već izgrađen objekat.
BIRN je zato uputio zahtev za pristup informacijama od javnog značaja i zatražio dokumentaciju na osnovu koje je ta građevinska dozvola izdata.
Dokumentacija koju smo dobili navodi na zaključak da formalni uslovi o kojima govori Glavinić nisu bili ispunjeni, odnosno da su lokacijski uslovi izdati bez potrebne dokumentacije.
Ceo tekst Zakazano suđenje Žarku Veselinoviću zbog nelegalne gradnje na Goliji možete pročitati na sajtu javno.rs