Foto: Z. V.

Milenković je u finalu višeboja osvojio 14 bodova i postavio novi rekord u kurirskom jahanju. On je zadatu deonicu prešao za 22 sekunde i 69 stotinki. Pobedom na Ljubičevskom višeboju Marko Milenković je porad plašta i sablje, koja mu je ostala u trajnom vlasništvu zbog tri uzastopne osvojene titule, osvojio i 625.000 dinara. Na drugo mesto se plasirao Andrija Sterđević. On je na takmičenju nastupao na grlu Elba i osvojio 10 bodova. Njemu je pripala novčana nagrada od 312.500 dinara. Treće mesto osvojio je Slađan Mladenović koji je osvojio 9 bodova. Njemu je pripala nagrada od 187.500 dinara. Mladenović je nastupao na grlu Lahi Dona. Četvrto mesto osvojio je Davorin Živković sa 8 osvojenih bodova. On je nastupio na grlu Kaheil i pripala mu je nagrada od 125.000 dinara.

Plašt i sablju Marku Milenkoviću uručio je gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović.

-Treći put za redom osvojio je titulu i zasluženo mu je pripala sablja viteza u trajno vlasništvo. Još jednom podvlačim da je ovo istorijski trenutak i prvi put se desilo za ovih 55 godina da nekome pripadne ova sablja viteza u trajno vlasništvo, izjavio je Bane Spasović, gradonačelnik Požarevca.

Grlo Atil Trlić, koga je jahao džokej Perovič, pobedilo je u glavnoj trci Kupu Ljubičeva, a novčana nagrada pobedniku iznosi 1.000.000 dinara.

Grlo Quick Viervil je osvojilo glavnu kasačku trku dana „Knez Mihailo“. U sulkama ovog grla bio je Pantić a nagrada iznosi 360.000 dinara.

Prilog je deo projekta “Ljubičevo, ‘Živanović’ i Viminacijum – brendovi za ponos” koji se sufinasira sredstvima Grada Požarevca. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.