Zbog zloupotreba u "Infrastrukturama železnice" uhapšen državni sekretar Ministarstva građevinarstva i još četiri osobe 1Foto: MUP

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal danas je zbog zloupotreba u „Infrastrukturama železnice“ uhapšeno pet osoba, među kojima je i državni sekretar Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Miodrag Poledica.

Kako se navodi u saopštenju Tužilaštva za organizovani kriminal, sumnja se da su oni, od avgusta 2018. do maja 2019. godine, izvršili krivična dela zloupotreba službenog položaja i zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom.

Sumnje se da su zaposleni u „Infrastrukturama železnice“ M. J, B.A. i P.Ć. u postupcima javne nabavke, suprotno Zakonu o javnim nabavkama i drugim propisima, zloupotrebili svoja ovlašćenja i službene položaje, u čemu im je pomogao Poledica, kako bi privredno društvo, čiji je direktor Z.S, favorizovali u dobijanju poslova izvođenja radova na železnici.

Radi fingiranja postojanja konkurencije i privida legalnosti osumnjičeni M.M. je kao direktor drugog privrednog društva davao tzv. „uslužne ponude“, kojima je obezbeđivana izvesnost dobijanja posla za privredno društvo osumnjičenog direktora Z.S.

U toku su pretresi na više lokacija u Beogradu i Novom Sadu, a u narednih 48 sati svi uhapšeni će biti privedeni i saslušana u Tužilaštvu za organizovani kriminal, navodi se u saopštenju.

Mihajlović ne veruje u krivicu Poledice

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da za sada nema nijedan razlog da poveruje da je uhapšeni državni sekretar Ministarstva Miodrag Poledica umešan u radnje koje mu se stavljaju na teret, saopšteno je iz njenog kabineta.

Zbog zloupotreba u "Infrastrukturama železnice" uhapšen državni sekretar Ministarstva građevinarstva i još četiri osobe 2
Zorana Mihajlović Foto: MGSI

Mihajlović je, u pisanoj izjavi, rekla da Ministarstvo na čijem je čelu i ona lično daju punu podršku nadležnim organima u borbi protiv korupcije. Svi zaposleni u Ministarstvu i ja u svakom trenutku stojimo na raspolaganju za pružanje svih potrebnih informacija, poručila je ona.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

47 reagovanja na “Zbog zloupotreba u „Infrastrukturama železnice“ uhapšen državni sekretar Ministarstva građevinarstva i još četiri osobe”

  1. Pretpostavljam da u svakom ministarstvu ima i ministar i drzavni sekretar ili pomocnik ministra za hapsenje. Kao sto su za hapsenje odavno zreli Sarcevic kao ministar i Spomenka Simonic kao pomocnik ministra, zbog javnih nabavki.

  2. Pretpostavljam da je hapsenje izvedeno u „Krusik“ stilu sa sve upadom maskiranih specijalaca u Ministartvo gradjevine, blokiranjem zgrade na par sati i velikim brojem antidiverzantskih vozila na ulici?

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.