Aerodrom za sedam miliona putnika 1Foto: Ministarstvo građevine

Do početka letnje sezone kapacitet Aerodroma „Nikola Tesla“ biće povećan sa sadašnjih pet miliona, na maksimalnih sedam miliona putnika, rekla je danas potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

„U rekonstrukciju Terminala 1 uložena je ukupno oko 1,1 milijarda dinara, a planirano je da radovi budu završeni do 1. maja, kako bi aerodrom bio u potpunosti spreman za letnju sezonu“, rekla je Mihajlovićeva.

Ona je istakla da je u prethodne dve i po godine Aerodrom „Nikola Tesla“ u modernizaciju i podizanje kvaliteta usluga investirao oko četiri milijarde dinara, i to iz sopstvenih sredstava, sapštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

„Aerodrom će, nakon rekonstrukcije terminala, moći ne samo da primi veći broj putnika, nego i da značajno poboljša kvalitet usluge. To je važno, jer su ovo vrata na kojima dočekujemo goste iz inostranstva, a Srbija ozbiljno radi na tome da iskoristi i razvije svoje turističke potencijale“, rekla je Mihajlović i dodala da se od turizma u narednih pet godina očekuje prihod od dve milijarde.

Vršilac dužnosti generalnog direktora Aerodroma „Nikola Tesla“ Saša Vlaisavljević izjavio je da očekuje da će dobit tog aerodroma u 2016. biti veća od tri milijarde dinara.

On je rekao da će u novom prostoru biti postavljeno ukupno 28 tradicionalnih ček-in šaltera, a biće instalirano i pet kioska za samoregistraciju putnika. 

POSAO ZA 400 RADNIKA AERODROMA

Odlukom Vlade Srbije Aerodrom „Nikola Tesla“ dobio je dozvolu da zaposli 400 radnika koji su do sada radili preko omladinskih zadruga, izjavila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Prilikom obilaska radova na Terminalu 1 beogradskog aerodroma, Mihajlović je rekla da je godinama 600 radnika radilo preko raznih zadruga, a 200 ih je zaposleno prošle godine.

Potpredsednica vlade je istakla da se ne radi o administrativnim radnicima, već o ljudima koji rade poslove važne za funkcionisanje aerodroma.

Vršilac dužnosti generalnog direktora Aerodroma „Nikola Tesla“ Saša Vlaisavljević rekao je da su radnici za čije zapošljavanje je data saglasnost radili gotovo 20 godina bez prava na odmor, bez slobodnih dana i mogućnosti kreditnog zaduženja.

Niko ranije nije hteo da taj problem reši na pravi način, rekao je Vlaisavljević, koji je u ime poslovodstva i zaposlenih zahvalio premijeru Aleksandru Vučiću i resornom ministarstvu na pomoći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari