Akcionari Agrobanke: Taoci lažne borbe protiv korupcije 1Foto: Facebook/Akcionari agrobanke

Akcionari Agrobanke upozorili su da se danas navršava sedam godina od zatvaranje te banke i ocenili da su oni „taoci lažne borbe protiv kriminala i korupcije“ jer su „sva obećanja da će afera biti brzo rešena“ služila samo u dnevno-političke svrhe.

U saopštenju grupe akcionara navodi se da je danas sedma godišnjica „od nelegalnog zatvaranja Agrobanke i pljačke domaćih i stranih akcionara od strane Republike Srbije, njenih finansijskih institucija, političara i njima bliskih tajkuna“.

Ističe se da „još uvek nema odgovornih među predstavnicima države u Upravnom odboru Agrobanke, Narodnoj banci Srbije, Agenciji za osiguranje depozita, Ministarstvu finansija“ i da su te institucije bile zadužene za rad i kontrolu poslovanja Banke. „Sva obećanja da će afera biti brzo rešena, nakon distance od sedam godina mogu se okarakterisati kao lažna jer su samo služila u dnevno-političke svrhe“, naglašavaju akcionai.

U saopštenju se navodi i da su „sve osobe koje se mogu povezati sa aferom, u čije džepove se prelila privatna imovina akcionara, još uvek na slobodi jer uživaju zaštitu države“. Sudski proces koji se vodi u slučaju Agrobanka se, po oceni grupe akcionara, „savršeno uklapa u sliku bizarnog pravosuđa Srbije kao i lažne borbe protiv kriminala i korupcije“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari