AmCham pokrenuo šesti ciklus programa za studente i menadžere u Srbiji 1Foto: Pixabay/ StockSnap

Američka privredna komora u Srbiji (AmCham) danas je pokrenula šesti ciklus edukativnog programa za studente i mlade menadžere „AmChamps – mladi lideri promena“.

Savetnica za ljudske resurse u kabinetu predsednice Vlade Srbije Ivona Simić kazala je da će u tom programu učestvovati najperspektivniji studenti završnih godina državnih fakulteta, kao i mladi menadžeri kompanija članica AmCham-a.

„Program omogućava učesnicima da kroz rad u mentorskim parovima poboljšaju svoje stručno znanje, razviju svoje mentorske veštine i povećaju broj i obim poslovnih kontakata i na taj način napreduju u svojim karijerama“, rekla je Simić.

Po njenim rečima, studenti i mladi menadžeri će tokom godinu dana trajanja AmChamps programa prisustvovati radionicama i predavanjima na kojima će dobijati i konkretne zadatke i projekte.

„Kada bi AmChamps program bio deo formalnog obrazovanja, kompanije bi dobijale motivisane zaposlene sa potpuno primenljivim znanjima i veštinama, a mladi bi dobili jasne smernice šta mogu da očekuju od svojih budućih poslodavaca“, ocenila je Simić.

Ona je poručila učesnicima šestog ciklusa edukativnog AmChamps programa da budu odgovorni, radoznali i da se trude da naprave „najbolju verziju sebe“.

Izvršna direktorka AmCham-a u Srbiji Vera Nikolić Dimić rekla je da je u fokusu tog programa jačanje liderskih potencijala studenata i mladih menadžera.

„Sigurna sam da će studenti steći dragocena iskustva i unaprediti svoja znanja i potencijale. Nadam se da će i šesti ciklus AmChamps programa doprineti povezivanju sa vodećim ljudima poslovne zajednice u Srbiji i stručnjacima iz sveta biznisa“, kazala je Nikolić Dimić.

AmCham je 2014. pokrenula edukativni program za studente i mlade menadžere sa ciljem da kroz sinergiju akademskog i privatnog sektora omogući razvoj i zaposlenje mladih ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari