Antić: Stabilna energetska situacija 1Foto: Beoinfo

Energetska situacija je stabilna i građani će tokom ledenog talasa, koji je zahvatio Srbiju, imati tople stanove i struju, rekao je večeras ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

On je, zajedno sa predsednikom skupštine grada Nikolom Nikodijevićem, obišao postrojenja Beogradske elektrane na Novom Beogradu.

Imamo potpuno stabilno snabdevanje električnom energijom,njena je proizvodnja u skladu sa planovima, u prenosi apsolutno nemamo nikakvih problema, rekao je Antić. Prema njegovim rečima, ima „sitnijih problema“ u distribuciji, što se pre svega odnosi na brdsko planinska sela u jugoistočnoj Srbiji.

Antić je rekao da sve toplane rade u režimu 0 do 24 sata, što znači grejanje je 24 sata dnevno, i da imamo potpuno redovno snabdevanje svim energentima. Snabdevanje gasom je stabilno, Srbijagas se dobro pripremio za sezonu, rekao je Antić ističući da postoji puna fleksibilnost od partnera iz Jugorosgasa i Gasproma, koji obezbeрuju neophodne količne gasa.

Trudimo se, kako je rekao, da ne trošimo Banatski dvor, gde su rezerve gasa preko 400 miliona metara kubnih. Svi građani, kompletna privreda i sve toplane imaju redovno i potpuno dovoljno snabdevanje gasom, rekao je Antić, napominjući da će tako biti i tokom narednih dana ledenog talasa.

Antić je rekao da svaka toplana u Srbiji ima podršku Vlade i ministarstva koje vodi i da će imati neophodne količine energenata. Nikodijević je istakao da su Beogradske elektrane ključni šraf u Srbiji koje čine da je energetska stabilnost dobra.

Pripreme su bile dobre, remont je dobro urađen, rekao je Nikodijević, prema čijim rečima se adekvatna priprema za zimsku sezonu vidi i na ulicama Beograda jer sve dobro funkcioniše.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari