Atanasković: Počinje reforma javnih preduzeća, procesi privatizacije usporeni zbog pandemije 1Foto: BETA/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO)

Ministarka privrede Anđelka Atanasković najavila je da će Vlada Srbije do kraja meseca usvojiti strategiju državnog vlasništva i upravljanja preduzećima u vlasništvu države u periodu 2021-2027 i tokom ove godine ona će početi da se primenjuje, čime počinje reforma javnih preduzeća.

Atanasković je za Politiku rekla da strategija treba da omogući profesionalno i odgovorno vlasničko upravljanje državnim preduzećima.

Kada je reč o privatizaciji, ona je rekla da je taj proces usporen zbog pandemije, ali da je sada u privatizacionom portfelju 78 kompanija.

Za oko 20 preduzeća postoje svi uslovi da se objavi javni poziv, a u toku su za – Krušik-plastika, VPD Smederevo i Ribarsko gazdinstvo AD Beograd, rekla je Atanasković.

Atanasković je istakla da je ministarstvo prepoznalo da je privredi neophodno obezbediti podršku i u 2021. godini za očuvanje likvidnosti, ali i podsticaje za one koji žele da prošire već postojeće poslovanje i početnike u poslovanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari