Bajatović: Gas neće poskupljivati 1Foto: Beta/Milan Obradović

Nema rešenja jednačine bez ruskog gasa, izjavio je danas direktor Srbijagasa Dušan Bajatović i poručio da se cena gasa za domaćinstva neće menjati ni u narednoj zimskoj sezoni, jer sada imamo drugi kanal snabdevanja.

Izgradnjom novih gasovoda čine se značajni napori da Srbija više nikad ne ostane bez gasa, rekao je Bajatović za TV Prva i najavio da bi interkonekcija Niš-Dimitrovgrad-Sofija mogla biti završena sledećeg juna, ako se značajno ubrzaju procedure i radovi.

Sa Balkanskim tokom imamo novi pravac snabdevanja gasa, rekao je on i istakao da će prvi put jugoistok Evrope imati dovoljne količine gasa.

Bajatović je naglasio da je priključenje na gas važan doprinos ekologiji, jer gasni priključak košta 780 evra na tri godine i da se time smanjuje emisija ugljen-dioksida, a ne seku se šume.

Kompanija nikome nije dužna za gas, sve plaća, smanjuju se dugovi građana, toplane su regulisane, a privreda plaća, sumirao je Bajatović, koji podseća da su dugovi Srbijagasa bili oko 1,2 milijarde evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari