Bastać: Pasarela od dva miliona evra - ruganje Beograđanima 1Foto: Miroslav Dragojević

Predsednik centralne beogradske Opštine Stari grad, Marko Bastać, izjavio je danas da novoizgrađena „pasarela koja povezuje Stari grad, Kalemegdan i Savu“, plaćena dva miliona evra, predstavlja „ruganje Beograđanima“ jer je istu funkciju mogao da vrši „običan pešački prelaz koji bi koštao 1.000 evra“.

Opština je saopštila da je Bastać rekao da je taj „besmislen projekat“ predstavljen kao „jedan od najvažnijih u Beogradu“.

Naveo je da je „pasarela“ – metalni most od obale Save, preko nekadašnje pruge i jedne ulice sa samo dve kolovozne trake, do podnožja Kalemegdanske tvrđave, „građena skoro hiljadu dana“, umesto da se za jedan dan napravi pešački prelaz koji bi koštao hiljadu evra.

Bastać je podsetio da je zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao da „pasarela ima funkciju da premosti ‘opasnu prugu’, koje danas nema“.

Po računici Bastaća, „metar pasarele Beograđane košta neverovatnih 25.000 evra, a Vesićevi majstori su dnevno gradili svega 6,5 santimetara te besmislene i nefunkcionalne skalamerije“.

„Jasno je da vlast Srpske napredne stranke (SNS) u Beogradu ne mari za interese Beograđana, koji se posle svake kiše dave od nestručnosti gradskih čelnika, već samo radi u interesu sopstvenih kombinacija“, ocenio je Bastać u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari