Bivši radnici Zastave kamiona danas nastavili protest 1Ilustracija: N. Kovačević

Bivši radnici Zastave kamiona koji već mesecima zahtevaju isplatu zaostalih zarada nastavili su danas protest.

Radnici Kamiona smatraju da ih je Vlada Srbije nedavno ponovo, po drugi put za minulih godinu dana – prevarila podnošenjem inicijative za pokretanje predstečajnog postupka u firmi Zastavi kamioni, iako je, tvrde, prethodno bio postignut načelni dogovor koji je „bio na tragu rešavanja postavljenih zahteva“.

Nekadašnji radnici Kamiona zato su se juče, nakon gotovo dvomesečne pauze, iznova okupili, odakle su Vladi Srbije poručili da ne odustaju od svojih zahteva. Zahteve vezane za isplatu zaostalih zarada i povezivanje radnog staža, koji su odavno dostavljeni Ministarstvu privrede i premijerki Ani Brnabić, juče su prosledili i nadležnima u Ministarstvu za rad i socijalnu politiku.

– Bilo je planirano da tokom dana radikalizujemo protest, ali smo od toga odustali i odlučili da se obratimo Ministarstvu rada I socijalne politike. Zakucali smo i na ta vrata, i u sredu bi trebalo da imamo razgovor sa nadležnima u tom ministarstvu. Ako taj sastanak, kako smo obavešteni, bude organizovan, videćemo kakav će biti odgovor tog ministarstva kad su naši zahtevi u pitanju, s time što mi tražimo da se o ovom problem izjasni i Ministarstvo finansija koje, na kraju, treba da obezbedi novac za isplatu zaostalih zarada i povezivanje radnog staža, kaže bivši sindikalni lider kragujevačkih „kamiondžija“ Goran Miletić, koji je i član organizacionog odbora njihovih aktuelnih protesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari