Brnabić: Auto-put mira prioritet za Prokuplje 1Foto: FoNet/Vlada Srbije/ Slobodan Miljević

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas, posle sednice Vlade Srbije u Prokuplju, da očekuje da će prva faza gradnje auto-puta Niš–Priština–Tirana, odnosno deonice od Niša do Pločnika, krenuti krajem naredne godine.

Brnabić je ocenila da je sednica Vlade Srbije u Prokuplju jasan signal namere da se u narednom periodu mnogo više investira u taj grad, ali i u ceo Toplički okrug, uz napomenu da za Prokuplje apsolutni prioritet ima autoput mira Niš–Merdare–Priština–Tirana–Drač, navodi se u saopštenju na sajtu Vlade Srbije.

Prema njenim rečima, ministarka građevinarstva, saobraćaja i inafrastrukture Zorana Mihajlović ju je izvestila da je pre dva dva završen idejni projekat i da se nastavlja rad na tom projektu.

Brnabić je kao drugi važan projekat izdvojila izgradnju industrijske zone, pa će Vlada Srbije naredne nedelje doneti zaključak kojim će 16 hektara zemljišta biti prebačeno na Grad Prokuplje.

Ministarstva privrede i finansija potom će raditi na tome da se oko 490 miliona dinara iz budžeta opredeli za opremanje industrijske zone, dodala je Brnabić.

Radi se i na preseljenju Opšte bolnice iz Doma zdravlja, rekla je ona i navela da je pokrenuta prva faza izrade tehničke dokumentacije za buduću zgradu od 30.000 kvadrata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari