Brnabić: Dok traje blokada neće biti razgovora sa malinarima 1Foto: FoNet/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Premijerka Ana Brnabić poručila je danas u Boru da će razgovarati sa malinarima kada budu odblokirali magistralu, ali je naglasila da Vlada Srbije ne može da utiče na tržišnu cenu.

Podsetimo, magistralni put ka Crnoj Gori i dalje je u prekidu kod Vladičanskog dvora u Prijepolju zbog blokade malinara, a u toku su njihovi razgovori sa predstavnicima hladnjačara iz Regionalne privredne komore Užice, koje je organizovala Privredna komora Srbije.

Uvek sam na raspolaganju za razgovore. Želim da razgovaram ponovo sa malinarima, ali, da budemo u potpunosti jasni, nikako dok oni blokiraju magistrale, rekla je Ana Brnabić, prenosi RTS. Spremna sam za razgovore u trenutku kada se budu ponašali odgovorno i kad budu odblokirali magistralu.

Dok blokiraju magistralu, verujte, zahtevaću i od ministra Nedimovića da se ne viđa sa njima zato što to daje potpuno jedan pogrešan signal, poručila je Brnabić.

Brnabić je istakla i da bi, u slučaju da Vlada Srbije garantovala malinarima otkupnu cenu od 180 dinara, sledeće godine bi svi mogli da posade malinu jer bi to značilo da će garantovana cena biti 180 dinara. Prema njenim rečima, to je stvar ponude i potražnje na tržištu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari