Brnabić: Kineska fabrika svetala za automobile biće otvorena u februaru u Nišu  1Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je danas u Nišu da će kineska kompanija „Xingyu Automotive Lighting Systems“ februara naredne godine otvoriti fabriku svetala za automobile u tom gradu.  

– Izgradnja samog pogona će koštati 60 miliona evra. Kompanija će u prvoj fazi zapošljavati oko 1.000 ljudi. Izvoz će uglavnom biti u Nemačku, Francusku i Slovačku-rekla je premijerka, koja je sa ambasadorkom Kine u Srbiji Čen Bo posetile radnu zonu u Nišu.

Predsednica Vlade je ocenila da će otvaranje te fabrike doprineti razvoju „naše ekonomije, bruto društvenog proizvoda i „krvnoj slici“ Niša.

Prema njenim rečima, “Xingyu Automotive Lighting Systems“ je jedna od najvećih i najuspešnijih kompanija te vrste u svetu. Ona se zahvalila na pomoći ambasadorke Čen Bo, koja se, kako je kazala, „podjednako bori i za kineske kompanije i za Srbiju“.

-Nije bilo obustavljanja radova ni jednog dana tokom trajanja epidemije. Time se pokazuje dobro poslovno okruženje u Nišu i Srbiji – rekla je ambasadorka i dodala da je „prijatno iznenađena koliko projekat brzo napreduje“. Ona je izrazila očekivanje da će sve više kineskih kompanija biti zainteresovano da investira u Nišu i u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari