Brnabić: Očekujem još više kineskih investicija u Srbiji 1Foto: Beta/Kancelarija za saradnju sa medijima Vlade Srbije

Premijerka Srbije Ana Brnabić, posle petodnevnog boravka u Kini, izjavila je večeras RTS da posle te posete očekuje još više kineskih investicija u Srbiji, a posebno u oblasti inovacija tehnologije, istraživanja i razvoja svega onoga što će Srbiji doneti ubrzan rast i razvoj i konkurentnu prednost u budućnosti.

Brnabić je od 2. novembra predvodila delelgaciju Srbije na međunarodnom sajmu izvoza EKSPO u Šangaju.

Ona je rekla da očekuje još veći, još dinamičniji rast izvoza naših proizvoda iz Srbije.

„Očekujem zaista mnogo veći izvoz na kinesko tržište u budućnosti“, rekla je Brnabić.

Na konstataciju da je mnogo pažnje izazvala najava saradnje sa kompanijom „Huavej“ i njihovog eventualnog dolaska u Kragujevac, Brnabić je rekla da mi u Kragujevcu gradimo prvi moderni data centar. To će biti državni data centar, centar za čuvanje naših podataka, podataka naših građana što je izuzetno važno za bezbednost i dalji razvoj elektronske uprave. Sa druge, strane veliki deo tog data centra će biti za komercijalnu upotrebu, dakle kompanija koja će doći i u Srbiji čuvati svoje podatke“.

„Mi smo pozvali „Huavej“ da iskoristi deo tog data centra, da bude njihov data centar za jugoistočnu Evropu. Očekujemo i nadamo se, nastavićemo pregovore da oni, da centar za čuvanja podataka, možda za centralnu jugoistočnu Evrope bude u Srbiji“, rekla je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari